Konec sezony patřil tentokrát našim nadějným žákům

David Zadák
Karel Tyrpekl

V prosinci byla zakončena cyklistická sezona 2011, závody na dráze a v cyklokrosu… O dráze jsme již krátkou informaci uvedli.

Proto nyní dáme prostor cyklokrosu, a tedy našim úspěšným žákům. Měli jsme dva vyrovnané závodníky, kteří mají před sebou možná úspěšnou cyklistickou karieru, pokud…

O něco lépe si vedl Karel Tyrpekl (PROFI SPORT Cheb), který obsadil v celkovém hodnocení ČP vynikající 8. místo, ve svém ročníku 1999 byl nejlepším Čechem. Jeho nejlepším umístěním bylo krásné páté místo na pódiu v Kutné Hoře. Na MČR se mu v náročném písčitém terénu již tak nedařilo a dojel na 12. místě, přesto byl třetí ve svém ročníku.

Velice dobrým soupeřem mu byl další závodník našeho kraje David Zadák z CYKLOTEAMU Ostrov. David byl celkově 10. v ČP, třetím Čechem ročníku 1999. Káju porazil na MČR, kde dojel těsně před ním na 11. místě. Vyrovnanost těchto závodníků dokazuje jejich vzájemné skóre, kde zvítězil Kája těsně 4:3.

Jejich možnou perspektivu v cyklistice dokazují i výsledky v ČP na silnici, kde oba zvítězili a byli téměř vždy na stupních vítězů v kategorii mladších žáků. Kája doplňuje cyklistiku atletikou, kde je úspěšný v běhu na střední tratě. David se navíc věnoval dráze, kde patřil také mezi první desítku v republice, již ve starších žácích a získával výborné zkušenosti a úspěchy na závodech horských kol při ČP.

Fotky Davida a Karla z CX závodů. Toto album má pořadovou číslici 600! Fotky zabírají prostor 8 gigabajtů. Prvním albem v řadě je Březovský bike 2003. Další fotky, silničářské, jsou v archivu Gira di Karlovy Vary.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>