Pohár KVSC u konce

Tak zkončil pohár KVSC a k úplnému závěru zbývá vše vyhodnotit. Termín vyhlášení je 13.11. v kulturním domě na Březové. Pro náhled a případné připomínky uveřejňujeme celkové výsledky. Připomínkujte co nejdříve chyby, aby se jimi případně stačil VV KVSC zabývat ještě před vyhlášením. Nejbližší jednání VV je na programu 25.10. v Chebu. Již nyní máme nějaké stížnosti, tak je budeme řešit.


15 thoughts on “Pohár KVSC u konce”

  • Radek Čechovský napsal/a:

    Zdravím,koukám že nemám započteny body za Renault Maraton v celkovém hodnocení.KV.:(

  • palinko ml. napsal/a:

    já si myslim že přidávat závod do předm stanoveného serialu nebylo úplně fér.

  • Jirka napsal/a:

    Také nesouhlasím s vložením nového závodu do uzavřeného seriálu soutěží Poháru KvSC. V té fázi seriálu, kdy k tomu došlo, došli i k velmi podstatnému a zásadnímu ovlivnění vývoje konečného pořadí u jednotlivých kategorií. Došlo tak k poškození do té doby vedoucích závodníků a zvýhodnění těch, kteří byli již z jakého koli důvodu mimo hru. Seriál má 12 závodů a jen 9 se jich počítá do celkového pořadí, je to právě pro případ, kdy dojde k případnému zrušení jednoho ze závodů, neůčasti závodníka nebo když se prostě závodníkovi závod nepovede. Rozhodně by to však neměl být impuls pro svaz hledat a zařadit sem jakýkoli závod a již vůběc ne v jeho závěru. Myslím, že svaz tento závod v podobě Říjnového biku vložil s dobrým úmyslem, aby seriál udržel plný počet závodů, neuvědomil si však, jaké to bude mít fatální následky pro do té doby vedoucí jezdce a další závodníky v celkovém pořadí jenom proto, že se tohoto závodu nebudou moci z jakého koli důvodu zůčastnit. Zvláště pak, když ani svým případným vítězstvím v posledním závodě seriálu nebudou schopni tento nefér stav ovlivnit.

  • Hummel napsal/a:

    A co by se dělo, kdyby se závod konal o týden později??? Také by jste byli nespokojeni??? Renault bike se také jel později. Řekl bych podobná situace. Nebo říjnový bike máme přejmenovat na Krušnohorský maraton – Říjnový bike???

  • palinko ml. napsal/a:

    já bych řek že se s termínama závodů nemá vůbec hejbat a o tom že se jel o týden později nic nevim

  • Na připomínky bylo dost času před závodem, změna byla na webu dost dlouho. Tak proč se nikdo neozval? Kdo mlčí, souhlasí :-)

  • Jirka napsal/a:

    No tak to je Honzo zcela jiná situace, pokud byl Renault cup přeložen, tak jeho avízované přeložení bylo o něčem jiném než u Krušnohorského maratonu, on navíc nekolidoval s žádným jiným závodem z jiné série pokud vím, proto se jej mohli zůčastnit všichni, jinak závod nebyl zrušen, ale termínově přeložen a ještě jednou s níčím nekolidoval a nemohl také takto ovlivnit konečné výsledky. Krušnohorský maraton byl zrušen, tedy prostě vypadl ze seriálu, navíc v jeho závěru a tak to mělo zůstat. Na poslední chvíli však svaz skočil na Říjnový bike a pojal převědčení, že tento závod je ten pravý aniž by vzal kolizi s jinými seriály (promiňte významějšími seriály) v úvahu. Neumím si přátelé představit, že by ve stejné situaci toto udělalo například vedení v Kole pro život, kdy by byl zrušen závod a narychlo by byl nahrazen jiným závodem z jiné série třeba Cyklo maraton tour a řekli by, tak vybrali jsme závod, tím zrušený nahradíme a vy si poraďte. Koukněme se na věc z druhé strany, vezměte si, že jezdíte seriál, odjedete 8 závodů, předposlední závod se zruší a nahradí závodem jiným, v jiném termínu, který jet nemůžete, protože tento termín je narychlo doplněn. Ztratíte pořadí a dostanete se na druhou pozici a né vaší jezdeckou chybou.Navíc se na vedoucí místo dostanou závodníci, kteří se zrušením nahrazeného závodu dostali mimo hru a vlastně Vás nemohli ohrozit, neboť vy jste si udělali svou účastí na závodech dostatečný náskok, tedy měli jste odjetý potřebný počet závodů, aby vás případné zrušení některého závodu v závěru seriálu neohrozilo, co s tím? Je to fér, je to spravedlivé, je to správné? Myslím,že termínovka závodů je dána na začátku roku proto, aby se dodržovala a závodníci se podle ní mohli zařídit, mimo jiné i proto, že ne každý jezdí jenom tento pohár, ale i jiné seriály. A na závěr kdo mlčí, ten souhlasí? No to určitě nikoliv, zde došlo k poškození závodníků, s tím měl svaz počítat a náhradní závod do seriálu zařadit vůbec neměl, jinak byl snad někdo ze závodníků vyzván, aby se k tomu vyjádřil, byla někde otevřená cílená diskuse? Myslím, že nikoliv, počítat s tím, že když dám na web oznámení, toto vyvolá diskusi je zcestné a alibistické. Nevím jak se cítí vítěz, který ví, že zvítězil jen proto, že se zůčastnil takového náhradního závodu, závodu kam se jeho soupeř nemohl dostavit a jen proto vyhrál.

  • Hummel napsal/a:

    Takže pro příští rok, se máme podívat na všechny soutěže a podle toho sestavit kalendář? Přesto jsem ale nedostal odpověď na to, jak by se „poškození“ závodníci koukali na tuto situaci, když by se Krušnohorský maraton o týden posunul? To by bylo v kompetenci pořadatele a svaz by s tím mohl dělat pouze to co nyní (souhlasit). Navíc si myslím, že není povinností svazu koukat na jiné významnější seriály. Když někdo dává přednost vyšší soutěži, tak pro něj přeci není důležité se poměřovat s „druhou garniturou“.

  • Jirka napsal/a:

    Honzo, myslím si, že z tvé strany je toto zcela nepřiměřená reakce nemyslíš? Ano svaz nemá povinnost zkoumat termínovku jiných seriálů, ale má za povinnost dohlížet na fér průběh svého seriálu. Jinak, termín jste změnily vy a ne organizátoři v jiném seriálu a rozhodně mi není jasné proč zde hovoříš o jakési „druhé garnitůře“, já to tak rozhodně nevidím, proto s klukama závodím a vážím si každého kdo se postaví na start, všude jsou závodníci a na každý závod se musíš připravit stejně. Podívej všichhni z toho našeho závodění máme jen dobrý pocit, tak asi právě proto nás mrzí nefér zásahy jak bych řekl zvenčí, které nás jakým koliv způsobem poškodí a to tato situace nefér rozhodně je.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>