Kolečka pod Zelenou horou [aktualizováno o výsledky!]

Na Zelenou horu si 23. 9. 2012 našlo jen tvrdé jádro zdejších závodníků. O to více potěšila účast přespolních z Kadaně a okolí a úplných nováčků. Nízkou účast způsobil také souběžný závod Cube Cupu v německém Wunsiedelu.

Výsledky
Chebský pohár 2012 po 10 závodech
Na Zelenou horu
Děti na kole

Fotky:
Karel Rous
Libor Blažek
Jarmu
Roman Gogor – Na Zelenou horu + Děti na kole
Honza Šimeček – Děti na kole

Ruce nahoru!

Foto z závodu Děti na kole od Honzy Šimečka

Ruce k nebi, pánové! Foto: Jan Šimeček

Předstartovní kontrolu provedl Olda Růžička před viaduktem. A pak bez zbytečných ceremonií start! Poděkování si zaslouží Vojta s Pepou, kteří po startu obsadili čelo pelotonu a nastolili snesitelné tempo – abychom si v mírně sychravém dopoledni nepřivodili chřipku či, nedejbože, rýmičku. Poodjel si pouze Viktor, ale jeho náskok byl s nájezdem do terénu zlikvidován. Na čelo se propracoval Radek, ale jeho tempo nemohlo stačit Vojtovi, který ještě před loukou na nájezdu na okruh nastoupil a zmizel. Na kořenech si ho Pepa, jedoucí na kořenoborci, 29″ Epicu, docvaknul. Jelikož ale oba na horizontu kořenové sekce omylem zabočili doprava na Zelka trail, dojel je Radek a společně pokračovali, dokud Radek nezastavil kvůli klacku v přehazovačce. Později Pepovi odjel Vojta, a tak si každý jel vlastní závod. A podobně to bylo ve většině kategorií.

Zelená hora v mlhách… foto: Jarmu

V cíli u rozhledny si asi každý závodník všimnul, že mu to srdíčko tepe nějak zběsile, ale to rychle ustalo a naopak se v duších rozhostil blažený pocit z poctivě vykonané práce :-).

Cestou dolů jsme projeli Zelka Trail, kterému dělal výbornou reklamu sám Vašek Větrovec. I na XC bajku příjemné svezení, ale samozřejmě s tlačením. Největší dojem na mě udělala kolmá stěna vedoucí kamsi do pekla…

V cíli příjemné posezení a pozvánka do Lipové, kde se jede okolo Zelky, pardon Dyleně… (2:45 min.):


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>