Mistrovství ČR v cross-country

Spěšný v TureckuV neděli se na zadovské extrémní XC trati jede republika a rozdají si to ženy, junioři a muži. Den předtím se jede závod hobbíků, kde by měl startovat Míra a nám blízcí závodníci z Plzně (výsledky jsem ještě neviděl). Před závodem je ve vzduchu několik zásadních a tajemných otázek… které jsou tak obtížné proto, že v poslední době se toho mezi závodníky událo mnoho zajímavého.

Koho tipujete na vítěze v elitní mužské kategorii? Milana Spěšného, kterému to jezdí skoro pořád? Jardu Kulhavého, stříbrného v U23 na Evropě? Kristiána Hynka, který se poslední týdny zvedá a zvedá? Jirku Friedla, čtvrtého v U23 na Evropě? Nebo Tomáše Vokrouhlíka, kterému Zadov sedne, či Pavla Boudného? Nebo Honzu Škarnitzla, který jezdí výborně, ale nevyhrává? Nebo že by se zvednul náš Filip Eberl? Dle svých se slov se poprvé v sezóně cítil dobře právě na Evropě, kde ho ele trápily křeče.

[poll=17]

Mezi ženami je výběr jasný. Katka Hanušová, nebo Tereza Huříková? Obě ve své kategorii dosáhly na bronz, jedna v ženách, druhá ve slečnách.

[poll=18]

Poznámky:

Hledal jsem na webu, zda na závodech ČP mohou stratovat jezdic bez licence, a nakonec jsem to našel v pravidlech MTB… taky by to mohlo být napsáno někde na přístupnějším místě. No a v těch pravidlech je pro tratě XC a maratonu stanoveno pravidlo, že „Trať závodu musí být 100% sjízdná bez ohledu na terén a počasí“. Znamená to snad, že musí existovat alespoň jeden člověk, který trať na kole sjede bez šlápnutí na zem? To nzí docela vtipně. No a že jsou pravidla plná pravopisných chyb, to je asi pouze vizitka českého vedení cyklistického svazu.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>