Další významný úspěch západočeské cyklistiky

David Zadák v modrobílém dresu Karlovarského kraje
David Zadák v modrobílém dresu Karlovarského kraje

Starší žák David Zadák, člen SCM Cheb, vybojoval na silničním Mistrovství ČR mládeže v Českých Budějovicích dvě stříbrné medaile.

V časovce jednotlivců se moc chtěl oblékat do mistrovského dresu, ale vteřinka rozhodla o stříbře. V časovce družstev (u žáků dvojice) skončil spolu s Petrem Klabouchem z Madety Fitness opět na druhém místě.

1082217_663076150389061_213881503_o

Při sobotním závodě s hromadným startem se mu v druhém kole rozpletlo za jízdy přední karbonové kolo – čtyři dráty se úplně vytočily. Už se to někomu stalo? Poraďte, co s tím. Než dojel mechanický vůz, ztratil David 3 minuty. Makal a dojel celý peleton cca 60 závodníků. Na závěrečný spurt ve špici však již chyběla síla, a i přesto dojel na 17. místě.

1012445_661572200539456_58309827_n


4 thoughts on “Další významný úspěch západočeské cyklistiky”

  • Petr napsal/a:

    David je naší další velkou nadějí, po borcích, kteří v naší karlovarské cyklistice v posledních letech vyrostli,se kterou se musí podle toho pracovat. V jeho ročníku 1999 máme další řadu vynikajících závodníků jako Kája Tyrpekl, Tomáš Chvostek, Tomáš Pavlík, Jakub Řezáč, ale nikdo z nich není ochotný cyklistice věnovat to co David a jeho rodiče, včetně dědy.

  • Petr napsal/a:

    Většina z Vás má toho talentu docela dost. Platí to vlastně o každém, kdo se pohybuje pravidelně v první polovině startovního pole. Někomu chybí koncepce v tréninku, většině ovšem chybí vůle pravidelně makat a ne jen si o tom na netu hodiny povídat. Zejména co by – kdyby nebo jaký je ten a tamten… Většinou výsledek v závodě je jen obrazem toho, jak jste se na závody připravovali v průběhu celé sezony, ne jen několik dní před závodem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>