Mistrovská Xterra – Kubíček a Děbnár za KV kraj

Reportáž z mistrovského závodu Xterra na havajském ostrově Maui dne 27. 10. 2013 napsal Honza Kubíček, který se umístil nejlépe z českých zástupců na celkovém 16. místě. Dále se můžeme pokochat příběhem Honzy Děbnára, který ve své kategorii obsadil 19. příčku.

Jan Kubíček: "Ta trať baví, žádná rovinatá onanie."
Jan Kubíček: „Ta trať baví, žádná rovinatá onanie.“

Já se pomalu sunul dopředu, předjel vítěze z Prachatic Schumanna, poté mě dojel Middaugh s Lebrunem a vyjel s nima nahoru. Což je zhrua hodiny jízdy. Ve sjezdu jsem ztratil kontakt, jel chvilku sám, než jsem v dlouhém stoupání šel přes Marcaeua a do depa přivalil s Murrayem. V jedné zatáčce jsem se poroučel k zemi a vyválel se v prachu. Zdržení pár vteřin. Z depa jsem vyrážel celkem v dobré kondici za mohutného pozbuzování českých fandů (docela jich na ostrově žije dost). Běh je na tom otevřeném slunci peklem, žádná změna se nekonná, opět se stoupá do nebes. Z člověka se řine pot, je to smažba ve vlastní šťávě. Pokračování zde

Výsledky

Jan Děbnár: "Prvních 100 m se jedná spíš o kontaktní sport, než plavání."
Jan Děbnár: „Prvních 100 m se jedná spíš o kontaktní sport, než plavání.“

Závodu se zúčastnil Honza Děbnár (Witte Bike Nejdek), v kategorii 40 – 44 let skončil 19. ze 74 účastníků. Na stránkách týmu si můžete přečíst vícedílnou reportáž.

Blížím se k cílové 300m rovince na pláži, končící výběhem do mírného kopce a je tu cíl. Ten vidím sice 2x, ale díky fantastickým fanouškům (pokřikují na mě Czech Republic go go a atmosféra je úžasná :o)), sbírám své opravdu poslední síly a po 3 hodinách a 19 minutách a 30 vteřinách protínám konečně cílovou pásku. Dostávám vysněný květinový havajský věnec, cílovou medaili Survivor (přeživší), mokrý ručník na ochlazení a vodu.

Záznam ze závodu:

2013 XTERRA World Championship Highlights from XTERRA TV on Vimeo.

Honzovo vybavení:
bike: Specialized Sworks Epic 29er
gumy: Fast Trak Control 2.0
tretry: Specialized Terra Trivent
maratonky: Nike Streak 4
výživa: Red Bull Shot
kamera: GoPro 3

Výsledky
Češi na tomto závodě


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>