Roman Kreuziger trénoval na Mariánskolázeňsku

V pátek přijel na trénink Roman Kreuziger. Důvodem jeho návštěvy bylo projetí si okruhu Mariánské Lázně – Hleďsebe – Lázně Kynžvart – Kladská – Mariánské Lázně. Na této trati bychom někdy v budoucnu mohli uspořádat federální silniční mistrovství ČR a SR. Romanův názor znát bylo pro mě tedy důležité.

Celý okruh je podle 5. muže pořadí Tour de France těžký a stále do tahu. Pojede-li se těch 20 km 10x, bude to opravdu náročné a oddělí se zcela jistě zrno od plev.

Roman Kreuziger (uprostřed)
Roman Kreuziger (uprostřed)

Po projetí trati Roman začal jezdit intervaly od křižovatky u kynžvartské pily po nejvyšší bod stoupání na Kladskou, tedy k rybníku Uhlíř. Dal jich 6, každý okolo 11:30 min. Výjezd vždy kombinoval část na sílu těžký převod, část na maximum, část lehký převod. To mně samozřejmě Roman popsal, neboť já jsem mu stačil na tak prvních 100 metrů.

Večer jsem potom vyhledal své staré výsledkové listiny a našel jsem 17. 9. 1988 konaný závod do vrchu po naprosto stejné trase Romanovo tréninku.
Tady jsou výsledky vám asi známých cyklistů našeho kraje před 26 lety:

Pavel Bartoníček 11:26
Martin Růžička 11:27
Ludvík Killinger sen. 11:51
Jiří Blažek 13.26
Karel Antoš 13:44
Emil Hošman 14:02
Radek Máčalík 14:56
Petr Volánek 15:34
Josef Kodl 16:33

Pro ty, kdo by se chtěli s tímto kopcem popasovat také na čas, označím start a cíl žlutým bodem.


3 thoughts on “Roman Kreuziger trénoval na Mariánskolázeňsku”

  • Honza napsal/a:

    A sakra. Tak to budu muset začít jezdit jinudy. Ještě bych zjistil, že to jezdím za 10:40 a pak neměl ke komu vzhlížet.:o)

  • Anonym napsal/a:

    Tak v rámci včerejší vyjížďky jsem to prubnul. Značky jsem bohužel nenašel – což je škoda, byl to super nápad. Takže alespoň ze záznamu: 13:30 \ 2,8km

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>