Jeden moment

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vážení cyklisti, hlavně děti. Dlouho jsem přemýšlel, zda tento článek vůbec psát. Vím, že ve společnosti jsou lidé nepřející, těšící se z cizího neštěstí. Ale protože věřím, že mezi cyklisty tomu tak není, rozhodl jsem se toto uveřejnit jako varování hlavně kvůli dětem.

David Zadák si po soustředění na Mallorce vyzkoušel závod Bahna – Letní kino, aby si před prvním závodem ČP XCO Teplice ověřil svou formu. Alespoň mě se zdá, že ji má, i když sám David říká „nic moc“. Přesto v závodě suverénně zvítězil a druhému nadělil 3:30 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

xc bahno

V neděli 13. 4. byl trénovat a v 18.30 se vracel domů. Na křižovatce v Dolním Žďáru nad bývalým ČSAD přijížděl po chodníku (cyklostezce) a se špatně rozhlédl! Jel zřejmě rychleji, než si tato křižovatka žádá. Přesto, že je tam omezená rychlost pro auta 50 km/hod., jezdí všichni od Chomutova rychlostí 90–100 km/hod. Davida na křižovatce smetlo auto. Naštěstí David po nárazu z kola vylétl mimo dosah auta, a tak jej nepřejelo. Skončil (což je zázrak a já říkám, že se nám znovu narodil) s odřeninami a naraženým bokem. Samozřejmě jel na svém závodním kole (jiné nemáme) GHOST Lector HTX 2990. Jak dopadlo kolo, myslím, vypovídají fotky.

Tento článek prosím, „hlavně děti“, berte jako velké varování při jízdě na silnici a v křižovatkách. Jinak ještě dodávám, že řidič se zeptal Davida, který byl samozřejmě v šoku, jestli je v pořádku a odjel!

První foto je ze závodu Baho – Letní kino, další jsou fotky bývalého kola.


One thought on “Jeden moment”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>