Nad výsledky Artamona

Podrobně se podíváme na umístění místních cyklistů na MTB maratonu Artamonovův memoriál. Vaše zážitky jsou tu absolutně vítané – využijte formulář pro přidání komentáře. Oficiální výsledky jsou zde.

Díky obrovské vichřici se letos jelo na nové trati, jež způlky vedla Lázeňskými lesy, což znamená po úzkých upravených stezkách, nahorů a dolů a do zatáček, ale také po asfaltce do dlouhých kopců. Kolem letiště nad Vary pak čekala pro mě osobně (z tréninkové projížďky) nepříjemná část po polních cestách po pláni na větru anebo přímo na louce po neupravené cestě. Pak tu byly dva excelentní sjezdy lesem – na Březovou a zpět do Varů.

Ještě jednou opakuji – píši z nepohodlí domova, kde se nikoho nemůžu zeptat na okolnosti. Ještě kousek a bude ze mě opravdový novinář. Ještě jedna věc – maraton obsahuje snad všechny kategorie, ale já se většinou koukám na absolutní pořadí.

Padesátka

První místo získal plzeňský Petr Šindelář před elitním duatletem a triatletem Honzou Kubíčkem, o němž bych si myslel, že suverénně vyhraje. Pilně trénující Hondza Kubíček dojel čtvrtý, což je asi překvapení nejen pro něj. Šestý a sedmý byli Ondra Vataščin a Péťa Svoboda. První si možná spravil chuť z Dyleně a druhého jsem čekal výše.

Jeden a půl padesátky

S průměrem 28.6 km/h přijel s náskokem čtyři a půl minuty na Tomáše Kozáka Láďa Fabišovský. Šestý byl Pavel Šturm z Plzně. Čtrnáctý a druhý zástupce z nejbližšího okolí dojel Tomáš Makoň, který předjel Pavla Santa i Jirku Blažka, kterého asi potkal defekt (hodně vzadu). Svou kategorii vyhrál Zdeněk Bartoš na GT, stejně jako Mirka Rousová – respekt! Pavel Mrázek to nějak nevychytal, asi se mu něco stalo.

Sto kilo

Na prvních místech elitní jezdci jako Lukeš, Hejduk a spol. se stejným rychlostním průměrem jako Fába. Za nimi drak Karel Hurádlek z Mostu na devátém místě. Osmnáctý Honnza Mádl, pak Víťa Hanuš a Zbyněk Pecháček (zdravím a mohl by nám napsat o novém karbonovém rámu) a Tonda Valeška. Sto kilometrů jela Martina Kabilová a vyhrála celkově.

Mladá fronta DNES:

Ondřej Lukeš z Plzně a Martina Kabilová z Chebu byli nejrychlejšími bikery na nejdelší, stokilometrové trati Karlovarského AMbikemaratonu České spořitelny. Lukeš závod absolvoval průměrem 28,4 kilometru za hodinu za 3:31:27 hodin, Kabilové na stejné trati stopky naměřily čas 4:58:44 hodin.

Koho jsem zapomněl, toho připomeňte.


6 thoughts on “Nad výsledky Artamona”

  • Zbyněk napsal/a:

    Report o novém karbonovém rámu samozřejmě bude… Akorát ten nový rám sebou nese i to, že ho musím splácet a tudíž i pracovat, takže není moc času. Zítra se ale zmáčknu :-) Jen něco dopředu… v mé velikosti je ten můj rámový set (vidlice+rám+sedlovka) lehčí než Giant, co jel na Tour :-)))

  • Zbyněk napsal/a:

    A ještě k Artíkovi: mrzelo mě, že skoro nikdo z okolí nejel kilo. Nevim, ale mě by ani za ty prachy nenapadlo jet něco jiného… Jinak jsem sám sebe překvapil tím, že jsem na 50 km dojel kluka, který je v celkovém pořadí 4. a jel s ním až skoro do cíle, než mě chytly křeče. Ta trať mi ale neuvěřitelně sedla: kopce vlastně jenom po asfaltu, takže se daly jet rychle. Nevim, ale kdyby jel Viky, tak by určitě nedopadl špatně…!?

  • Jo, připomněl jsi pro mě dost silné téma – vysoké startovné. Na maratonu už jsem rok nebyl, tak jsem možná mimo kontext, ale 400 nebo i 550 Kč je na mě moc.

    Pak taky čekání na výsledky. Do cíle přijedu ve dvanáct a pak pět hodin čekat na vyhlášení… Dost otrava. Anbo mi asi nezbyde než přijmout „premisu“, že maraton je prostě akce na celý den.

    Ještě nevím, proč nejel Míra Brill.

    Jojo, já si pamatuju Zbyňka ještě z asi předminula, když jel stovku a někde se tam vyboural a do cíle přijel úplně hotovej.

    No jsme zvědav na dojmy z tvého nového kola!

  • Jirka napsal/a:

    Tvůj povzdech Zbyňku nad tím, že nikdo nejel stovečku je pěknej, ale před týdnem jsem jel 1Oti hodinovku ve Staré vodě a tak jsem nechtěl jet vůbec, nakonec to ale vyhrála 70sátka (na vyjetí ha ha). Za kulaťákem jsem roztrhl řetěz a tak jsem jen koukal jak se všichni ženou pryč. Je pravdou, že máme mezi sebou supr kámoše, který mi půjčili nejtovač a pomohli kolo zprovoznit. Mezi náma jsem to spíš viděl na ůstup, ale pak si říkám za ty prachy! Začal jsem sjiždět a nakonec z toho byl 3 flek, ale o vyjetí to nebylo. Trať byla dle mě pěkná, ale i náročná.

    Jinak dávám za pravdu Radkovi, výsledky to je šichta na to čekat, byl jsem teď v sobotu v Kralovicích a pohoda, program po celý den, dojel jsem si svou 90tku a posadil se k vyhlašování tomboly. Supr každý číslo vyhrávalo a nato že nás tam bylo přes 200 tak bomba. Ten Artík, bohatá tombola 6 pumpiček a dost, no nevím. JInak v Kralovicích jsem si dojel pro druhýho fleka, tak byly i pěkný ceny a startovné 400,-Kč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>