Plíce pročistí, nohy polechtá a duši pohladí. Jarní Bahno

Milovníci horské cyklistiky a běhu mohou zajásat, neb jsou již za necelých 10 dnů odstartuje patnáctý ročník kultovního seriále XC závodů na úvod sezóny – Jarní Bahno v režii A.M.bike (webové stránky závodu). Seriál se skládá ze čtyř závodů – tři jsou organizovány jako klasické XC závody na cca 6 km dlouhých okruzích a posledním je MTB časovka na cca 15 km dlouhé trati. Janrí Bahno je místem pro závodění, ale také pro setkání se s kaamrády cyklisty po zimě.

Seriál začíná 19. března 2016 na okruhu u výletní restaurace Linhart, kde na vás čeká rychlá a dynamická trať bez větších nároků na techniku jízdy s nepříliš velkým převýšením, prostě přesně to pravé na začátek sezóny.

Okruh druhého dílu série (Tři kříže) bude další sobotu určitě vyhovovat nejvíce těm jezdcům, kteří mají rádi rovnoměrné tempo a rytmus. Dlouhé pasáže výjezdů a sjezdů budou dobrou prověrkou sil před nadcházející sezónou.

Třetí závod u Letního kina, týden na to, je jiná káva – výrazně kopcovitá trať, technicky a fyzicky náročná, určitě ukáže každému účastníkovi jak na tom po zimě je.

Charakter trasy finální Časovky je situován do bezprostředního okolí Karlových Varů a je poznamenán především členitým terénem v kopci nad Bílou skálou v lokalitě mezi obcemi Čankov a Mezirolí.

Tým pořadatelů z A.M.bike Vám vzkazuje, že se těší na setkání s Vámi a do nastávající sezóny Vám přeje vždy mastný řetěz, ostré brzdy, vítr v zádech a pevné zdraví.

3x Cannondale na jedné fotce. Foto: Tukan Pepíno
3x Cannondale na jedné fotce. Foto: Tukan Pepíno

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>