Úspěšné Giro Chodov 2018

Konečné výsledky Giro Chodov 2018.

Nedělní Chodovská časovka, tentokrát na trati Stará Chodovská – Vřesová – Tatrovice, udělala tečku za 6. ročníkem seriálu měřených tréninků a silničních závodů Giro Chodov 2018.

Z našeho pohledu pořadatele seriálu byl tento ročník zdaleka nejúspěšnější ze všech dosud proběhnuvších. Účastníci Gira potvrdí, že nám přálo počasí a že se výrazně zvýšil počet závodníků v jednotlivých startech (průměr na závod 62 cyklistů). Seriál byl naplánován tak, aby se nepřekrýval se závody ČP mládeže a tím se tu mohli představit nejlepší mladí cyklisté západu Čech. Zvláště v mládežnických kategoriích úroveň Gira stoupla díky účasti cyklistů z plzeňského týmu Roman Kreuziger Cycling Academy (RKCA).  Některé tratě doznaly proti minulosti drobných změn z důvodu snazší organizace, kvality povrchu a tím i zvýšení bezpečností cyklistů. Lomnická časovka a Okolo výsypky byly již tradičně krajskými přebory, tentokrát vedle kraje Karlovarského i Plzeňského. Hlavní je, že i přes zvýšený počet borců v pelotonu se nestal žádný vážný úraz.

Jak to tedy dopadlo? Dá se říct, že nejúspěšnějším cyklistou Gira byl Tomáš Viktorin, který absolvoval celý seriál a ve všech závodech ve své kategorii (masters III.) zvítězil. Podobně si ve svých kategoriích počínali Markéta Macánová (žákyně, RKCA) a David Goga (žák, PROFI SPORT Cheb). Ti sice nebrali vítězství ve všech závodech, ale také „odzávodili“ celé Giro. V kadetech byl nejlepší Karel Macán (RKCA), juniory vyhrál Lukáš Runt (TJ Stadion Louny), v mužích byl neúspěšnější Ondra Stránský závodící za  varskou Slávii. Celkové vítězství v masters I. bral Lukáš Raufstein (SportRaces-Isaac Team), celkovým vítězem masters II. se stal Martin Kraus (TJ Plamen Chodov), nejstarší kategorii masters IV. vyhrál Jiří Nováček (Cykloteam Ostrov). Celý seriál také jela a vyhrála Renata Grossová (SWEEP Ultimate Sport).

Letos jsme měli zázemí výhradně v Penzionu U Sotonů ve Staré Chodovské  – všechny závody a měřené tréninky se startovaly poblíž. Děkujeme tímto majitelům penzionu za poskytnuté zázemí a za péči, kterou věnovali pořadatelům i závodníkům. Samozřejmě je třeba poděkovat všem ochotným pořadatelům, kteří svým konáním přispěli k hladkému průběhu Gira a také závodníkům za výborné výkony na tratích.

Giro 2018 je minulostí, další ročník se pokusíme opět o něco vylepšit.

Za pořadatele František Nádvorník, předseda TJ Plamen Chodov, z.s.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>