Spuštěny stránky Českého poháru v Aši

Na adrese bike-as.com najdete stránky závodu. Zatím jen hrubé informace, ale to se brzy změní. Kopíruji sem slovo starosty Aše Dalibora Blažka:

Město Aš bude mít tu čest letos v květnu poprvé připravit závody českého poháru a to hned ve třech cyklistických disciplínách: cross country, four-crossu a trialu.

Jsme si vědomi skutečnosti, že ležíme v nejzápadnějším cípu naší země a že závodníci z Moravy budou muset urazit do Aše velkou vzdálenost. Odměnou jim však budou krásné, technicky náročné tratě, špičkové zázemí pro sportovce v nově vybudovaném areálu na vrchu Háj, sportovní konkurence ze sousedního Saska a Bavorska a hlavně nadstandardní péče organizátorů, kteří mají plnou podporu města Aš.

Přejít na stránky závodu

V Aši samotné se cyklistice daří, přestože se její historie nepočítá na desítky let. Z našich oddílů vyrostli závodníci, kteří se v současnosti v XC a 4X prosazují v kategoriích kadet a junior v rámci českých pohárů na stupně vítězů. To svědčí o velmi kvalitní mládežnické základně a řadě obětavých trenérů. Možnost uspořádat tento svátek cyklistiky v našem městě vnímáme především jako vynikající způsob propagace tohoto krásného sportu a podpory jeho rozvoje v regionu. Věříme, že všichni závodníci, doprovod i sportovní fandové, kteří v polovině května do Aše zavítají, budou odjíždět domů spokojení ať již s dosaženým výsledkem a nebo alespoň s příjemným pocitem účasti na velmi kvalitní sportovní události, která nás bezesporu čeká. Určitě pak nikdo nebude litovat těch několika kilometrů navíc a bude se do Aše vracet i v příštích letech. Všem závodníkům přeji dobrou jízdu bez defektu či zranění, organizátorům co nejméně technických problémů a divákům především pěkné počasí a neskutečné sportovní zážitky.

— Dalibor Blažek, starosta města


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>