David Zadák celkovým vítězem Českého poháru XC MTB 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Celý seriál letošního ČP se skládal z pěti závodů. Začalo se již v dubnu v Teplicích, kde dojel David druhý za Bittnerem ze Stupna. Pak následovaly dva závody v červnu, a to sice Praha a Kutná Hora, které David oba vyhrál a stal se tak lídrem seriálu a startoval s č. 801. Další závod se jel až v srpnu v Peci pod Sněžkou, kde měl David potvrdit ambice na celkového vítěze.

Závod skvěle rozjel a vše vypadalo jasně. Avšak proříznuté zadní kolo chvilku po nájezdu do terénu ze zaváděcího kola a veliká vzdálenost do depa ukončili veškeré naděje a smutný a zklamaný David, který v přípravě na tento závod skutečně dřel, musel závod vzdát. Touto bodovou ztrátou spadl na druhé místo a ztrácel na Jana Cinka z Team Bike Kaňkovský 15 bodů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Před posledním finálovým závodem ČP, který se jel 8. 9. v Boskovicích, bylo jasné, že David může své celkové vítězství ovlivnit jen částečně. Musí vyhrát, ale Cink musí být nejlépe třetí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trať byla za Boskovicemi okolo Westernového městečka namotaná v borových lesích s pískovým podkladem a pískovcovými balvany s prudkými sjezdy a výjezdy (pro některé výběhy). Byla velmi rychlá a technická. David si trať v sobotu najel, líbila se mu a bylo mu jasné, že je nutné být hodně vepředu, protože míst na předjetí mnoho nebylo, zato na ucpání tratě a na pády bylo míst až dost.

Po smůle v Peci pod Sněžkou se na něj konečně štěstí usmálo, ale ty nervy! David rozjel závod vítězně stylem start – cíl. Za ním se to však mlelo a střídali se tam borci Bittner, Cink, Honzák a Samuel Jirouš z ČP Specialized.

Tento posledně jmenovaný měl dostatek sil a udržel nakonec druhé místo. Cink dojel třetí a při rovnosti bodů rozhodl o celkovém vítězi ČP MTB 2013 větší počet prvních míst v Davidův prospěch. Super výsledek a gratulace.

V seriálu ČP MTB 2013 startovalo v kategorii starších žáků celkem 84 závodníků a z toho jich 66 bodovalo.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>