Karel bike již tuto sobotu i pro děti!

KB logo

V sobotu 14.9. se uskuteční na Božím Daru již 15. ročník závodu na horských kolech dvojic. Při tomto závodě o vítězi nerozhoduje jenom fyzická připravenost, ale i hlava a práce s mapou. V letošním roce připravil hlavní pořadatel X-team BaNo Karlovy Vary ve spolupráci s Cyklocentrem Vondráček pro zájemce dvě tratě.

Při kratší variantě ujede dvojice, která správně zvolí svoji trať, něco mezi 20–25 km. Závodníci, kteří se přihlásí na delší trať a dokáží si optimálně zvolit svoji trať, ujedou stejně více jak 45 km.

Jaký typ závodu vlastně na závodníky čeká? Každá dvojice obdrží na startu turistickou mapu, v které je zakresleno 16 kontrol. Ty jsou umístěny na význačných orientačních bodech (křižovatka cest, rybník…), ke kterým se dá bez problému dojet na kole. Závodníci, kteří si zvolili kratší trať, si sami vyberou 6 kontrol, označí je do průkazky a vrací se do cíle. Delší trať přikazuje označit 11 kontrol. Dalším důležitým pravidlem je, že dvoučlenný tým musí jet stále spolu.

Novinkou letošního 15. ročníku jsou závody dětí. Ty se jedou klasickým způsobem. To znamená, že děti budou rozděleny podle věku do 4 kategorií. Každá kategorie startuje hromadně a každý závodník startuje jako jednotlivec. Děti žádné kontroly nehledají. Pořadatel pro ně připravil tratě od 600 m ( 2006 a ml.) do 9 km. V cíli každé dítě čeká nejen sladká odměna od pana Bachury a jeho cukrárny, ale i jedna jízda na horské káře v areálu Novako.

Prezentace na závody probíhá v sobotu od 8.00 do 9.30 hod. v areálu Novako. Start dětských kategorií je v 10.00 hod. V 10:30 startují hlavní kategorie. Více o závodě se dozvíte na www.novako-ski.cz.

— Těší se na Vás Nováci


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>