Roman Kreuziger v Chebu předával ceny nejlepším mladým cyklistům

Svatební foto Romana Kreuzigera s manželkou
Svatební foto Romana Kreuzigera s manželkou

PROFI SPORT Cheb, TEAM BIKE Březová, TJ Plamen Chodov, TJ Slavia K. Vary a CYKLOTEAM Ostrov se věnují celoročně práci s mládeží v několika cyklistických disciplinách. Jsou to silniční cyklistika, horská kola, dráhová cyklistika a doplňkově cyklokros.

Letošní sezóna byla pro karlovarskou cyklistiku mládeže dalším úspěšným krokem vzhůru. Letní olympiáda mládeže ukázala, že jsme schopni podržet výsledkově krajskou výpravu. Když se cyklistika umístila na vynikajícím třetím místě v počtu olympijských medailí. Na to naši mladí cyklisté navázali dalším přídělem medailí z MČR. Medailí bylo celkem rekordních 16.

Na celorepublikových přeborech center se nečekaně prosadili na stupně vítězů. Ze závodů horských kol dovezli cyklisté pohár stříbrný a z dráhy bronzový.

vyhlaseni podium

Karlovarský svaz cyklistiky jako jeden z prvních uspořádal velkolepou oslavu těchto výsledků. Bylo to 8. 11. 2013 v KC Svoboda Cheb – vyhlášení nejlepších cyklistů Karlovarské Kraje za rok 2013 a nejlepších závodníků poháru MTB. Moderovali Petr Fiala (ISŠ Cheb) a Karel Tyrpekl (Gymnázium Cheb). Čestným hostem a ceny předával Roman Krauziger (5x na Tour de France).

Velice příjemná byla krátká diskuse moderátorů s Romanem a jeho velice přátelský přístup ke všem vyhlašovaným a samozřejmě největší ohlas měla závěrečná autogramiáda. Roman Kreuziger se vyhlášení zúčastnil s manželkou a velkým překvapením byl dárek pořadatelů – vak na kolo s fotem Romana z dojezdu při Amstel gold, kde slavil famozní vítězství, a z druhé strany fotka novomanželů na kole.

Roman Kreuziger vak

Nejlepšími závodníky byli vyhodnoceni Čechman Martin, Zadák David, Svatek Miroslav, Klauková Aneta, Nováková Anežka, Hošmanová Tereza, Vojíř Jaroslav, Fiala Petr, Kubík Martin, Blažek Josef – všichni medailisté z MČR. Na čtvrtých místech Novák Přemysl a Seidl Karel. Medailisté z Českého poháru žáci – Poláková Karolina, Macán Karel a Fiala Dominik. Dále bylo vyhodnoceno 12 nejlepších trenérů, kteří mají největší zásluhu na rozvoji karlovarské cyklistiky.

vyhlaseni podium zahajeni

Vyhlášení - David Zadák
Vyhlášení – David Zadák

Na úrovni vyzdobený sál. Živá hudbu Sextet saxofon z LŠU, Doprovodné video ze závodů, tréninků a soustředění v průběhu roku, s prezentací čestného hosta.

V diskusích byla velice pozitivní odezva například na cyklistických stránkách www.bikeri.cz: „Velká gratulace pořadatelům! Neznám předchozí ročníky, takže nemohu srovnávat, nicméně udělat vyhlášení poháru KVSC takovým způsobem, tak to zaslouží pochvalu. Mnohem větší akce by mohly závidět úroveň, atmosféru, ale taky Kreuzigera!“


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>