Noční bikové dobrodružství ve Stupně: bez legrace po tmě

Letošní Becker cup už skončil, ale proč se nesetkat ještě jednou na konci sezony a zkusit třeba bikový závod po západu slunce. Zázemí poskytl areál Sokolka ve Stupně, závod připravili pořadatelé z CK Sport Beran Chrást ve spolupráci s domácím Author teamem. Klasické značení páskou doplnila reflexní folie na stromech, pařezech a dalších překážkách. Reflexní folie se setkala s úspěchem, neboť po nasvícení jasně ukazovala směr 1,7 km dlouhého okruhu.

nightbikestupno

Jako první startovaly v 19:00 kategorie veteránů a žen, bohužel to byl zároveň okamžik, kdy začalo poměrně vydatně pršet. Nejrychlejším veteránem byl Michal Král z Plzně, ženám dominovala teprve jedenáctiletá Adélka Šmídová z CK Sport Beran. Po asi 20 minutách však pršet přestalo a protože se v areálu sešlo pět dětí se zájmem startovat, byl jim operativně vypsán závod na jedno kolo. A pak už se ve 20:00 na osm kol vydala nejpočetnější kategorie mužů a oba junioři. V mužích s přehledem vyhrál Petr Stehlík (BI ESSE), v juniorech byl rychlejší Rostislav Čermák (Author Team Stupno).

Na výsledcích se podepsal nejen výkon jednotlivých borců, ale především kvalita a výkon jejich osvětlení a bohužel také stav baterií, který zavinil odstoupení dvou závodníků. Osvětlen byl pouze areál Sokolky, v lese byla 100% tma. Mokrý povrch a kluzké kořeny byly také příčinou mnoha pádů, ale nejzákeřnější se nakonec ukázala řada mokrých dlaždic v cílové rovince, kde postupně ulehla dvojice závodníků. I přes nepřízeň počasí se všech 29 závodníků dobře bavilo a noční závod se setkal s kladným ohlasem. Hostem závodu byla novinářka Radka Žáková z Plzenskonakole.cz, jejíž reportáž ze závodu najdete zde.

Posledním zastavení letošního Becker Cupu bude slavnostní vyhlášení v neděli 23. 11. v Chrástu.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>