Františkolázeňská 24hodinovka, to jsou kilometry pro Hospic Sv. Jiří

Ve dnech 15. – 16. listopadu 2014 se uskuteční 6. ročník Františkolázeňské 24hodinovky, jejíž start je stanoven na 14:00 v ulici Ruská, naproti lázeňskému domu Luisa, kde bude i cíl. Poběží se na okruhu dlouhém 1150 metrů v místním lázeňského parku.

10hodFrL2014

Letošní ročník Františkolázeňské 24 hodinovky je věnován Hospici Sv. Jiří. Pořadatelem je Běžecká škola a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství o.s. a Farní charita Cheb. Stejně jako ve všech předchozích ročnících jde o běžecký hapenning, jehož cílem je si do sytosti užít běh, přátele a přispět na dobrou věc. Letos to znamená, že veškerý výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří.

A proč se vlastně bude opět běhat? Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet hranice svých vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného bude věnován na činnost Hospice Sv. Jiří.

V prvním ročníku se podařilo vybrat na konto centra Paraple 9.000,- Kč, ve druhém již dokonce 45.000,- Kč, pak výtěžek ve výši 18.770,- Kč putoval na konto občanského sdružení Joker nebo v minulém roce byl z výtěžku podpořen festival Patafest pro klienty Domova pro osoby se zdravotním postižením na Patě u Aše.

A kolik se vybere letos? Tak to bude záležet i na těch, kteří letos přiběhnou a přijdou, aby tak podpořili dobrou věc a svým způsobem pomohli klientům Hospice Sv. Jiří v Chebu a jejich rodinám, které o ně pečují.

Více o účelu benefice si můžete přečíst na stránkách Hospice ve článku o podzimní kampani DOMA JE DOMA… ale něco to stojí.

Více informaci najdete na webu závodu.

Zdroj: tisková zpráva


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>