Březovská klasika: náročná technika na jehličí

Foto: Libor Němec
Foto: Libor Němec

Členové oddílu Team Bike Březová v čele s Honzou Vokáčem pro závodníky připravili již 15. ročník závodu horských kol Březovský bike. Závod se jel za extrémního vedra, kdy sluníčko mělo ambici nebožáky zaživa upéct, po technickém okruhu náročném na pozornost.

Jelikož jsem znal jen předloňský okruh, zkušební projetí mě docela zneklidnilo, ale i potěšilo, a při registraci jsem zahlásil, že se těším jako ratlík. Traťmistr se snad inspiroval někde v televizi. V serpentinách v lese se zatáčky točily snad až k Lobzům a široká řidítka se mi do nich téměř nevešla. Sjezdík přes hupy a brod přímo následovaný výjezdem a pak zase sjezd lesem po jehličí, pak traverz nad stráň a zase – a tentokrát naštěstí relativně odpočinkový – sjezd k další náročné technické sekci, kterou pracovně nazvu Kolotoč či Houpačka nebo vůbec nejléep Pumpička jako pump trail. Protože tam se udělalo hup hup hup a člověk se vymotal z lesíka a už jel vstřív trialové sekci, kde se sjelo prudce mezi kameny a náročnou zatáčkou dál. Kolem startu opět sjezd kamenitou sekcí a pak do cíle zase složitou motanicí náročnou na soustředění.

Viktor Rybáček. Foto: Libor Němec
Viktor Rybáček. Foto: Libor Němec

Stručně a selektivně k ději na trati. Mezi ženami se předvedla Kačka Lacinová (juniorka), když ujela Daně Kopecké a Miladě Štecherové (ženy). V mužích se podobně ukázal Jiří Svoboda, když postupně ujel Mírovi Brillovi i Pavlu Kodlovi. Kategorii Masters 1 vyhrál Jiří Podhajský, Masters 2 vyhrál Jan Kraclík (do cíle doběhl s píchlým kolem), Masters 3 Jiří Toms a příchozí Pavel Berka. V kadetech zvítězili Tomáš Chvostek a Anežka Nováková, v juniorech Dan Řezáč a K. Lacinová. Dětí bylo na startu 43, tj. o 4 méně než „dospělých“ (od kadetů výš).

Zápolení dětí natočil Libor Němec:

Za závodníky děkuji pořadatelům a „nikdy více“! :-P

Foto: Michal Blažek, Libor Němec – děti, dospělí

Výsledky (XLSX)


One thought on “Březovská klasika: náročná technika na jehličí”

  • Petr Fiala napsal/a:

    Poděkování za krásné závody, náročnou trať a to tropické počasí už bylo navíc. Po pořadatelích z Chodova,ukázka toho, že v našem kraji jsou vynikající pořadatelé závodů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>