Marion Jones dostala 6 měsíců natvrdo!

Marion JonesMarion Jones byla za lhaní federálním orgánům odsouzena americkým soudem k šesti měsícům vězení, následné dvouleté podmínce a čtyř stům hodin veřejně prospěšných prací. Trest je na horní hranici navrhované prokurátorem.

Vzhledem k tomu, že se Jonesová k uvedenému sama přiznala, přestože proti ní neexistovaly žádné přímé důkazy, nemohu se s trestem ztotožnit. Kromě toho nadále platí moje stanovisko, že stát nemá strkat nos do věcí, které mu nepřísluší. Tedy například do sportu.

Na závěr záznam jejího veřejného přiznání:


6 thoughts on “Marion Jones dostala 6 měsíců natvrdo!”

  • Radek napsal/a:

    Stát…? Nejsou to spíš soudci, kteří ji odsoudili? Lhát soudcům se asi nevyplácí.
    Kdo vlastně stanovuje antidopingová pravidla? To asi sportovní asociace, která vládne danému sportu, ne? Já si každopádně myslím, že doping sportu škodí a jsem pro jeho mýcení. Že při tom ale někdy lítají nevinné třísky, to je škoda.

    http://antidoping.cz/

  • Soud je ale snad součást státního aparátu. Doping sportu sice možná škodí, to ale neopravňuje stát, aby se do toho pletl. Vínu taky škodí, když se míchá s minerálkou, a stát se do toho neplete, když to tak dělám.

    A že přitom lítají nevinné třísky, to není škoda, ale tragédie. Ti lidé mají zničené kariéry a životy.

  • Anonym napsal/a:

    Jasný, ale ona několik let obelhávala všechny svým výkonem, slušně si vydělala na odměnách za vítězství, reklamy atd. a přitom by to bez dopingu nedala. Spousta dětí ji měla za vzor. Věděla, že je to trestné.

  • No a co? Jak to souvisí s tim, co jsem napsal? Mimochodem, když se někdo ve svém názoru zaštítí „dětmi“, tak tím ukončí jakoukoliv racionální argumentaci. Stejně tak, jako když se nepodepíše.

  • Radek napsal/a:

    Že se do toho plete stát? Stát se do toho moc neplete si myslím. Soud pouze vynucuje zákony a vyhlášky. No a když doping sportu škodí, tak proč by se do toho stát apriori nemohl míchat? To je jako kdyby se stát neměl míchat do jistě škodlivého standardního zločinu. V článku se píše, že trest dostala za lhaní soudu, ne za doping. A kdo lže, ten krade a dopuje :).

  • Soud (= stát) vynucuje zákony, které vydává opět stát.

    Dopování není žádný zločin, je to stejné jako podvádění v piškvorkách nebo tahání karet z rukávu. Sport, i když se na něj budou dívat miliardy lidí, bude pořád soukromou záležitostí těch lidí, nikdy nebude žádnou veřejnou záležitostí, žádným chráněným veřejným zájem, a proto do toho stát nemá co mluvit.

    Dostala trest za lhaní, ale já říkám, že k tomu lhaní ani nemělo dojít, protože stát do toho neměl strkat čenich.

    Ať si IAAF vyšetřuje, co chce a jak chce. Ať na Jonesovou posléze IAAF podá občanskoprávních žalob třeba tisíc. Ale ne stát. Já jako daňový poplatník zásadně nesouhlasím s tím, aby byly moje peníze takto utráceny. A nejinak by tomu bylo, kdybych byl Američan.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>