Rozhovor s Petrem Fischerem z Ašských bajkerů

Vyhlašování vítězů na Antalovi 2007

P. F. na Antalovi 07

Po rozhovoru s Vikim, který si na Bikerech nyní píše tréninkový deník, jsem si vybral další zajímavou osobnost cyklistiky v Karlovarském kraji. Pokud se účastníte místních závodů, možná vás tak jako mě několikrát šokovala záplava růžových dresů na mladých tvářích. A možná vás zaujal člověk s pevnou figurou a vyzáží Fantomase. Když to spojíte dohromady, dostanete Petra Fischera, předsedu občanského sdružení Ašští bajkeři (web).

Hoši v růžovém

Na Ašském bláteníku

Představte nám Aššké bajkery.
Cyklistický oddíl Ašští bajkeři má v současnosti 52 dětí ve věku od 5-ti let do 18ti. Pokud dosáhne „dítě“ plnoletosti, patří mezi dospěláky, což mu přináší některé výhody, ale i některé jiné povinnosti. Klub funguje jako občanské sdružení, pro letošní rok jsme obdrželi z grantového systému města 122.000,-Kč + členské příspěvky + sponzoři, takže letošní rozpočet by mohl být cca kolem 200.000,-Kč. Předsedou o.s. Ašští bajkeři jsem já, hospodářem je Lenka Poláková, místopředsedou je Michal Lukáč.

Když jsem loni poprvé viděl vaše dresy, trochu jsem se leknul růžové barvy. Kluci proti ní neprotestovali?
Barva na papíře vypadala trošku jinak, ale v návaznosti na celkový komplet to docela ujde. Dresy šijí u nás v Aši, což je celkem paráda, dá se sousta věcí řešit operativně. Dětem se dresy celkem líbí, pomalu budeme přemýšlet nad další sadou.

Petr Fischer v posilovně

Petr v posilovně
foto: Ašští bajkeři

Máte nějaký týdenní program činnosti?
Celoroční příprava je dělená na zimní a letní, v současnosti máme zimní. To obnáší 2x týdně bazén, 1x týdně tělocvičnu, „velký“ děti 1x týdně fitko a individuálně lyžování, bruslení. Letní příprava jsou tréninky, závody a soustředění. S tréninky nám pomáhají i rodiče, hlavně v létě při tréninku s kolama. V současnosti má trenérskou třídu 9 rodičů – Ašáků! A to nemá určitě ani „celej“ Cheb.

Je mezi Chebem a Aší rivalita?
Na nějakou rivalitu nemám čas, běhat kolem padesátky dětí + papírování + organizování závodů dá fušku, jen mě zaráží, že jsou Chebáci takoví individualisti a v podstatě žádné děti v oddílech nemají. Škoda. Já musím v Aši maminky s dětma odmítat, kapacita našeho oddílu je plná.

Soustřeědní v Mariánské

Soustředění v Mariánské
foto: Ašští bajkeři (více)

Kousek za městem máte Německo, nyní už bez hranic. Je to pro vás změna?
Německo bez hranic je paráda, pro děti je to zpestření tréninku, já sám jezdím do Němec docela často. A to i na koloběžce, jsou tam lepší silnice :-).

Na koloběžce?
Koloběžka je moje velká láska, byl jsem třeba i na otevřeném MČR 07 v Ejpovicích, jezdíme i s dětma na závody koloběžek, např. do Plzně. Má předchozí závodní činnost v oddílech juda, karate či thajského boxu se mi hodí pro tréniny dětí, které vedeme k naprosté sportovní všestrannosti. tedy, aby uměli plavat, potápět se, kotrmelce, šplhat, zálady gymnastiky, atletiky, práce s mapou, orientace v terénu, údržba kola, dopravní předpisy, pohyb na silnici a další.

Vítězové poháru Bikeri.cz

Vítězové Poháru Bikeri.cz

V Aši už vyrostl jeden biker, který se stal postrachem soupeřů, Petr Svoboda. Kdo bude dalším? Možná to bude nějaká sličná dívka, není jich u vás málo.
Tak jako byl „postrachem“ Peťan Svoboda, tak si myslím, že teď máme v oddíle pár dětí, které dokáží navázat na jeho úspěchy – Pepík Blažek, Jirka Svoboda (brácha), Jindra Tůma, Tomáš Soukup, Martin Bořil, možná i ženský, Alice Komová, Kačka Konečná, Kačka Lacinová…..těžko říct, uvidíme. Ale nechceme, aby děti jen a jen jezdili a závodili na kole. Účastníme se běžeckých závodů, triatlonů, koloběžkových závodů, jezdíme s dětma na kolečkových bruslích, zkrátka všestranost. Ale, důležitá je škola, vzdělání, takže to má před tréninkem přednost.

Díky za odpovědi.

{kluby}


5 thoughts on “Rozhovor s Petrem Fischerem z Ašských bajkerů”

  • nic moc jejich hodně ale výsledky nejsou a jestli tady něcoobčas vyhrajou co to je oni přijet na pohár tak nejmín 5 min

  • Teta Karel napsal/a:

    TO oao: zajimava veta, nejak mi to nic nerika, ale zacal si hezky, asaci jednudese vyhravaj slabe obsazene kategorie CHP jako napriklad kadetky a juniorky atp. tomu se rika skill, vic taktizovat nez jezdit , , nic proti, ale tak nechlubil bych se tim ze sem vyhral zavod kterej sem jel sam xD

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>