Jaká je trať Sokotransu?

U startuOdpověď na otázku v titulku se liší od jednoho k druhému bajkerovi. Poté, co jsem si ji dnes několikrát projel, si ji dovolím představit. Mé první dojmy: kombinace fourcrossu, sjezdu a horské časovky, mixnuto cross-country.

Start vede po dlouhé široké cestě z tvrdého písku, nyní po dešti zvrásněněného malými strouhami od vody. Než člověk nabere rychlost, tak to s ním děsně háže. Kdo ji nenabere, ten si zaskáče. Následuje první zatáčka, za ní další a další. Tento úsek plný zatáček je (samozřejmě točivý), ale také technicky náročný. Když se člověk dotočí a lehce vystoupá na nejvyšší bod motokrosu, následuje sjezd k nejvyššímu hupu. Kdo si zatáčky dobře najede, ušetří cenné sekundy. Za hupem je rovný prudký sešup zakončený ostrou točkou do lesa. Po 50 metrech stoupání podél lesa se objeví stojka, kterou jsem dal jen na malou. Pak následuje dlouhý rovný lesní úsek do kopce, který ocení tempaři se sílou v nohách. Nahoře je rovinka na odpočinek před indiánkou. Ženská část zdejšího čtenářstva rozšířila jisté obavy o sjízdnosti tratě v tomto místě. Pravda je podle mě taková, že nejde o nic zvláštního.

Je třeba pořádně držet řidítka, zadek strčit dozadu a nevybrat tu nejhorší stopu. Je tam jeden schod, který se ale já proletět celkem fajnově. Pak přichází příjemný úsek lesem odlů, který vyžaduje hodně pozornosti. Je zakončen úsekem, který u mě kandiduje na nejtěžší část trati, jelikož jsem tam z 90 % případů zasukoval řetěz.

To si určitě najeďte. Než se dostanete znovu na start, párkrát se zatočíte, pohoupete a jste tam. Ale pozor, je to technicky náročné.

Zázemí závodu a další tratě jsou dole u cyklotrialu. Zdá se, že by se to celé mohlo povést. Uvidíme už za pár hodin.


One thought on “Jaká je trať Sokotransu?”

  • Monča napsal/a:

    no Radku takhle to vypadá děsně jednoduše..jestli ty nejsi z jiný planety, protože dneska Tibor říkal že je to fakt těžká trať..a já hobík souhlasím…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>