Česko-německý výlet za poznáním i zábavou na Sommerlounge 2023

Cykloregion česko-bavorské lázně vás zve na 3. srpna 2023 v rámci doprovodného programu k Sommerlounge (Letní salonek; program zde, webové stránky akce), jenž se koná v rámci Bavorsko-českých týdnů přátelství, na přeshraniční cyklovýlet na trase dlouhé 28 km (viz Mapy.cz).

Cílem pořadatelů je ukázat zajímavý vývoj kolem cyklistiky v pohraniční oblasti mezi Selbem a Aší.

  • Sraz je ve 13:40 na Goldbergu (Selb) u hlavního podia Sommerlounge, odkud ve 14:00 bude vypraven dvojjazyčný poznávací výlet. Prvním mezicílem je Christoph-Krautheim-Straße, která spojuje Selb s Selb-Ploessberg a teprve nedávno byla příkladně vybavena moderní cyklistickou infrastrukturou.
  • Na zrekonstruovaném a modernizovaném vlakovém nádraží Selb-Plößberg naproti Porzellanikonu se pak vydáme po Perlové cyklostezce – cyklistického projektu, který má v brzké budoucnosti těsněji a ekologicky propojit německo-české pohraničí. Pokračovat potom budeme ve směru na Wildenau, kde účastníci překročí hranici a pojedou do centra Aše.
  • Možnost připojit se je i v 15:15 v parku Kaplanka, kam přijede speciálně vypravovaný cyklobus z Karlových Varů – Sokolova – Chebu.

  • Po krátkém nástinu některých historických aspektů města Aš se vydáme do Nového Žďáru po trase Mostové cyklostezky (Brücken Radweg) směrem k zelené hranici u Längenau. Po opětovném překročení hranice se vrátíme zpět na Goldberg. Příjezd se odhaduje kolem 16:30.
  • Poté si užijeme skvělé odpoledne v rámci Sommer Lounge 2023 v Selbu…!

O cyklisty bude postaráno ve všech směrech:

  • Na trase Selb – Aš bude jezdit v hodinovém taktu cyklobus.
  • Pro cyklisty z větší dálky je možné využít speciální cyklobus Aš – Cheb – Sokolov – Karlovy Vary, který pojede ve večerních hodinách!

Není tedy potřeba se nijak omezovat a akci si jednoduše užít.

Moc se těšíme na Vaši účast.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>