Časovku na Andělskou horu 2020 vyhrál Ladislav Fabišovský. Padaly rekordy.

Celkem 43 cyklistů a cyklistek se na svátek sv. Václava v minutových intervalech vydalo na kultovní kopec Andělská hora, aby se pokusili překonat prozatímní ustanovené rekordy v jednotlivých věkových kategoriích nebo si vylepšit pořadí v seriálu Giro Chodov či jen tak si to zajeli jako každý rok, neboť někteří na ten kopec vyjíždějí již od žákovských let. Nechyběli známí borci, L. Fabišovský, T. Viktorin či J. Nováček, anebo K. Rouča, které doplňovala nastupující generace mladých cyklistů a cyklistek jako T. Urbánek, M. Švejdar, T. Konopásek, B. Lepíková, H. Runtová a E. Kvasničková. Naštěstí se nenaplnila předpověď počasí s deštěm, i když bylo chladno, ale vítr nefoukal a také asi proto byly ve třech mládežnických kategoriích překonány stávající časy.

Rekordy

V kategorii st. žáků o minutu (16:36) vylepšil Tomáš Urbánek (Cykloteam Ostrov) čas, který v roce 2015 (16:37) zajel David Vitner (Plamen Chodov). V mladších žákyních Barbora Lepíková (Cykloteam Ostrov) také o minutu (22:10) překonala stávající čas Karolíny Polákové (23:10) z roku 2012 a nakonec Eliška Kvasničková o 7 vteřin překonala rekord stanovený v roce 2017 Nikolou Soustružníkovou. Noví rekordmani byli za svůj výkon odměněni prémií 500 Kč, kterou při vyhlašování vítězů časovky dostali od pořadatele závodu TJ Plamen Chodov. Vítězi jednotlivých kategorií se stali vesměs známí cyklisté – M29 Miklovič, M39 Fabišovský, M49 Děbnár, M59 Šíma a M99 Nováček. T. Viktorin tentokrát „až“ druhý.

Vyhlášení proběhlo v sále v Hospodě Dubina a všichni, co byli na „bedně“ si odnesli kromě medaile také nějaký kousek z věcí, které dal do placu Radek Krummer Cube-Cyklosport RIK.

Pokračování článku na stránkách TJ Plamen Chodov »

Výsledky časovky na Andělskou horu 2020celkově, kategorie

(PDF)

Fotografie: Radek Bureš


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>