Český pohár mládeže a žen silniční cyklistika v Kynšperku nad Ohří

Sportovní centrum mládeže v Chebu uspořádalo za přispění desítek dobrovolníků celorepublikové závody s mezinárodní účastí. Víkendová akce pořádaná bez jakékoliv dotace se konala 16. a 17. 4. 2011 u Kynšperka nad Ohří, se startem u Kamenného Dvora a cílem u vrcholku kopce.

Start kadetů. Zprava Petr Fiala, Šimon Adámek a Josef Blažek

Časovka jednotlivců

Martin Kubík na časovkářském kole právě startuje

V sobotu absolvovali mladí závodníci časovku jednotlivců v kategoriích od mladších žáků do 12 ti let, po juniory do 18 ti let a ženy. Závodilo se na tratích v délce od 11,5 km pro žáky. Junioři museli šlápnout do pedálů při závodě s časem na 21,5 km. Náročná trať se startem do kopce od Kamenného Dvora směrem na Březovou s uzavřenou silnicí č. 606, na pěkném asfaltu s členitým profilem prověřila výkonnost všech závodníků. Bylo velice kladně hodnoceno všemi účastníky a pořadatel navázal na časovku MČR ze srpna 2009 z Pomezí nad Ohří do Chebu, na kterou řada účastníků ráda vzpomíná.

Hromadný závod

Josef Blažek

V neděli 17. 4. byly na programu hromadné závody na okruhu Kamenný Dvůr – Kolová – Kynšperk n.O. – Kamenný Dvůr s cílem před vrcholem stoupání u hostince Na Kameňáku. Nejprve absolvovali junioři 11 okruhů s délkou závodu 83 km. Trať byla pro účastníky silničního provozu zjednosměrněna ve směru závodu. Dále následoval společný start kategorií kadeti, ženy a juniorky na 68 km. Třetím závodem byl start kategorií starších žáků a kadetek na čtyři okruhy v délce 31 km společně s mladšími žáky a žákyněmi na dva okruhy 16 km.

Cílový spurt juniorů - předposlení v první skupině v modrém dresu - 7. místo celkově - Václav Viktorin

Úspěchy našich závodníků

Petr Fiala ml.

V nejsilnějších a nejvíce obsazených kategoriích za mezinárodní účasti si opět vedli úspěšně mladí cyklisté z naší oblasti. V mladších žácích uspěl v časovce Karel Tyrpekl z Chebu a díky zrychlení ve druhé části závodu vybojoval druhé místo. Bohužel v nedělním závodě se hned po startu dostal do kolize ze závodnicí z Prostějova. Lékař závodu, shodou okolností otec MUDr. Karel Tyrpekl, byl hned za závodníky a mohl poskytnout okamžitou první pomoc. Diagnóza byla po několika hmatech jasná a rychlá – naražená a odřená čéška kolene. U dospělého závodníka by pravděpodobně následovalo pokračování v závodě. Nepříjemná bolest, mírné krvácení a zejména věk 11 let bylo jasným a okamžitým rozhodnutím dohody lékaře a trenéra v závodě nepokračovat.

Aneta Klauková

Vedoucí závodník ČP Petr Fiala z Chebu dojel v časovce na 3. místě, 4. byl Martin Kubík z Chodova a dosáhl tak svého letošního nejlepšího umístění. Další umístění na stupních vítězů patří závodníkům z Ostrova: mladší žák David Zadák, žákyně Aneta Klauková a kadetka Simona Kočová (viz foto stupně vítězů těchto kategorií).

Mládežníci

Nejhezčí závody viděli účastníci a diváci v neděli, kdy byli několikrát v úniku a nakonec dojeli v úniku skupiny shodně na 7. místě Petr Fiala v kadetech a Václav Viktorin (Team Bike Březová) v juniorech.

Cílový spurt juniorů - předposlení v první skupině v modrém dresu - 7. místo celkově - Václav Viktorin

Fotoalba

  • Iva Rousová
  • Karel Rous
  • Dalibor Blažek
  • Zdeněk Kubík
  • Výsledky

    Směr reprezentace

    Martin Kofroň sbíral zkušenosti (v modrém)

    Díky vyrovnaným výsledkům a aktivní bojovnosti v závodech byl nominován Václav Viktorin na závody české reprezentace juniorů v Istrii tento víkend. Petr Fiala by měl absolvovat s reprezentací kadetů etapový závod na konci května v Anglii.

    Za sobotní i nedělní zajištění závodu patří poděkování desítkám dobrovolníků. Vynikající práci odvedla Policie ČR z Kynšperka, která závod zajistila po stránce bezpečnosti silničního provozu a dobrovolní hasiči z Kynšperka a z Hájů u Chebu, kteří zajistili řadu výjezdů z bočních ulic v centru města Kynšperka. Organizace a technické zajištění, desítky hodin dobrovolné práce a jen několik hodin víkendového spánku bylo na bedrech ředitele závodu Petra Fialy, hlavního rozhodčího Pavla Mareše a lékaře závodu MUDr. Karla Tyrpekla.

    Většinou se o práci s mládeží a její pomoci jen mluví. SCM Cheb prokazuje nejen kvalitní sportovní výsledky podložené systematickou a dlouholetou prací, ale i slušné chování svých členů. Po MČR v Chebu v roce 2009 uspořádali dobrovolní funkcionáři další významnou celorepublikovou akci.

    Poděkování

    Chtěl bych poděkovat všem, kteří se podíleli na zajištění závodu v Kynšperku 16. a 17. 4. 2011.

    Hlavní rozhodčí Pavel Mareš, lékař závodu Karel Tyrpekl – oba odvedli desítky hodin poctivé práce již přípravou závodu, průběhem a následně likvidací, dále 7 rozhodčích, 11 policistů z Kynšperka, 14 hasičů z Kynšperka a Hájů u Chebu (zajistil Karel Tyrpekl), u prezentace a servis pro rozhodčí a pořadatele Dana Fialová, Danča Fialová, Eva Potočná, Petra Sýkorová, Martina a Karolina Hejlová – všichni Cheb, dopravní značení a pořadatelská služba Petr Fiala senior, Jiří Votruba a Petr Sedlák všichni Cheb, pořadatelská služba dále v neděli Tomáš Viktorin a Kofroň oba Sokolov, Čechman Jiří junior, Moc Martin, Luxíci, Bohuslav Hamata všichni z Ostrova, Karel Macán vozil vlastním autem jury rozhodčí 2 s manželkou na křižovatce v Kynšperku oba Chodov, o naše závodníky se postarali Jiří Čechman a Zdeněk Kubík. Honza Vokáč zajistil toalety a zábrany z Březové – poděkování radnici. Martin Lagarde zajistil bezplatné zapůjčení kamionu pro rozhodčí, cílová kamera. Sanitu zajistil Jan Kytka. Tisk reklam jen za materiální náklady Anor reklama Cheb, poháry pro vítěze zakoupeny Abrus poháry Chodov, Dopravní značení zapůjčil bezplatně Milan Dolejš Midos.

    Foto ze závodu dodali Zdeněk Kubík, Dalibor Blažek, Karel a Iva Rousovi a Jiří Votruba. Předpokládám, že jsem na někoho ještě zapomněl.

    Foto z cílové kamery v Pičíně

    2 thoughts on “Český pohár mládeže a žen silniční cyklistika v Kynšperku nad Ohří”

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Můžete použít tyto HTML značky:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>