Český pohár v Teplicích

Ve výsledcích prvního dílu seriálu Českého poháru Cross-country se objevilo několik jmen z Karlovarského kraje. Lukáš Kopecký a Míra Brill jeli Muže open, Dana Moosová ženy; v mužích open jelo také několik hochů z Plzně, zdejší bikeři je znají hlavně ze závodů XC Bahno. Pokud jste ještě nečetli reportáž na MTBS, můžete tak udělat.

Podle zaručeně pravdivých vyprávění Míry a dalších šlo o dynamickou trať, technicky náročnou, prašnou, bez dlouhých táhlých vájezdů, s krátkými stojkami, městskou. Jeden sjezd tam většina chodila, až na několik machrů – Milan Spěšný a Jarda Kulhavý, který to na svém Spešlu údajně jezdil, jako kdyby tam žádný sjezd nebyl. Ostatně, onen sjezdík je vidět na videu, které na YouTube poslal biker Karlos, co jezdí na Scottu:

José Antonio sjezd také chodil, a vyhrál. Dáda mi říkala, že to bylo technicky opravdu náročné.

Fenomenální a tajemstvím opředěné závodnice z Číny, v pletených rukavicích (a občas i koupacích čepicích, jak dodal Míra) v Teplicích potvrdily své olympijské ambice a zbytku světa opět daly lekci rychlé jízdy na bicyklu. Přečtete si komentář samotné Terezy. Ani Dáděse nejelo moc dobře, konkurence i únava byly silné soupeřky.

Jak dopadli naši hoši (výsledky)? Lukáš ještě před projetím prvního kola utrhnul přehazovačku a Míra píchnul v posledním kole z odhadem 18. místa. Míra měl nevýhodu v tom, že startoval s vysokým startovním číslem. To plzenští ne. Nejlepšímu z nich, Michalu Velíškovi z Bikesportu Plzeň, to pomohlo ke skvělému 9. místu. Nedokončila celá řada dalších slovutných jmen: Honza Edelmann, Petr Šindelář, Vojta Marvan.

Další díly seriálu:

  • 19. 5. – Kutná Hora
  • 2. 6. – Česká Kamenice
  • 16. 6. – Velké Losiny
  • 21. 7. – 22.7. – Zadov
  • 25. 8. – Jablonec n. Nisou
  • Propozice a kalendář

4 thoughts on “Český pohár v Teplicích”

  • anti radovan napsal/a:

    Dyť Míra neměl vysoký startovní číslo,tak nepiš blbosti. Podívej se,kde startoval Vojta Marvan-ten stál snad v poslední lajně. Míra byl v první polovině startovního pole s číslem 133 tzn. 33. na startu…a když na to máš,tak se dá zajet do pětky i s číslem nad 50 -dokazujou to loňský výsledky některých bikerů,tak to ber drobet objektivněji….Mohl jsi tam jet už v pátek a stát tam ve frontě tvýmu Mírovi pro číslo,aby jsi si nemohl stěžovat,že plzeňští stáli před ním a DÍKY tomu tak zajeli… Kdyby si Míra vyzvedával číslo až v době,co přijel,tak by stál tak kolem 50.pozice tzn. o další 3-4 řady dál než byl.

  • Radovan napsal/a:

    Již když jsem ty řádky psal, ptal jsem se: najde se nějaký hormonálně nevyrovnaný jedinec a vezme si je příliš osobně? Najde se někdo, kdo formulaci se slovy „…to pomohlo…“ pochopí jako „a pouze díky tomu“? Vidím, že se takový jedinec našel a příště článek doplním a varování tohoto typu: tento článek není pro ty z vás, kteří jste příliš krátkozrací, urychlení a, řečeno přesně a bez milosti, neumíte číst.

    Fakt, že někdo startoval více zpředu, tomu někomu nepochybně pomohl. To jsem napsal. Nějaký problém? Nenapsal jsem, že někdo výborně zajel pouze díky tomu, že něco. A to je rozdíl.

    Rozhodně jsem zastánce fair-play a nechci se vymlouvat, ani omlouvat Míru, ani shazovat jiné. Ohrazuji se ale proti tomu, aby mým slovům byl přisuzován jiný význam, než jaký jim byl dán mnou.

  • Miroslav Brill napsal/a:

    Ty antiradovane co se neumíš ani podepsat, co se tady navážís do Radka. Radek napsal článek na základě informací které získal ode mně. tak jesli chceš někoho urážet tak mě!!!! Co je na tom špatného, že jsem si postěžoval, napsal své dojmy ze závodu.ale rozhodne jsem se tím nechtěl někoho dotkout, či pošpinit jeho jméno!!! Taková svině nejsem!! A jestli jsem se tím někoho dotknul tak se za to OMLOUVÁM. Prostě jsem nepřiznal barvu že se mi jelo na ho… Uznávám plzenští jsou na tom líp. A příště jestli se chceš pouštět do kritiky tak se podesiš srábku!!!
    S pozdravem Brill Miroslav

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>