Cyklokros 2010

Cyklistika je jedním z nejrozšířenějších sportů mezi veřejností. Závodní cyklistika se, díky práci s mládeží v našem kraji, stává také úspěšným olympijským sportem, který začíná mít novu tradici. Mají na tom zásluhu zejména oddíly mládeže, kde pracují zkušení trenéři od západu jsou to tyto oddíly Ašští bajkeři, PROFI SPORT GHOST TEAM Cheb, TEAM BIKE Březová, TJ Plamen Chodov, TJ Slávia Karlovy Vary a CYKLOTEAM Ostrov.

[Foto v článku od špičkového fotografa Tomáše Tesaře]

Start Louny

Mladí reprezentanti našeho kraji ve věku 8-18 let začínají vozit medaile z řady cyklistických disciplín.
Horská kola již mají dokonce zastoupení v české reprezentaci pro rok 2011 v kategorii juniorů a jsou to Pavel Kuzma a Jiří Svoboda, kteří přestoupili z Aše do tréninkové skupiny Vojtěcha Huříka do Vimperku. Na silnici se v reprezentačním dresu kadetů ukázal Petr Fiala při etapovém závodě na Ukrajině. První dráhové závody prokázaly další vyrůstající hvězdy a hvězdičky v kategoriích kadetů a žáků například Martin Kubík z Chodova, Josef Blažek z Aše, Martin Čechman z Ostrova a další.

Petr Fiala - Louny 2010
Kutná Hora, kadeti

Doplňkovou neolympijskou, ale úspěšnou disciplinou je cyklokros, kde máme současného elitního mistra světa Zdeňka Štybara. Je to jedna z technicky, silově a rychlostně nejnáročnějších disciplin. Z našich závodníků se v cyklokrosu začíná prosazovat také Petr Fiala, který získává zkušenosti na závodech Českého poháru a je prvním závodníkem, který si vystoupil na pódium nejlepších závodníků Českého poháru v Kutné Hoře 13. 11. 2010 pátým místem, se startovním číslem 13. V neděli na Pražském cyklokrosu vybojoval Petr druhé místo. Cyklokrosu se věnují dále závodníci z Chebu v žácích Karel Tyrpekl, Daniel Šverdík, Amanda Stašková, ze Sokolova junior Václav Viktorin a z Ostrova další žáci dvojčata Aneta a Vojtěch Klaukovi a David Zadák. Cyklokros vyvrcholí mistrovstvím republiky v Mnichově Hradišti 11. prosince 2010.

Petr Fiala - Kutná Hora 2010

Příznivci cyklistiky jsou zváni na cyklokros v Dohlau u Hofu v Německu, kde pořádá závod Německého poháru a světovou C2 místní Teamkrál Dohlau společně s TJ Olympionik Cheb oddílem cyklistiky PROFI SPORT Cheb v neděli 21. 11. 2010. Více informací na stránkách www.teamkral.de.

Foto: Tomáš Tesař


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>