Cyklokrosový TOI TOI CUP 2014 – Anežka a David

Cyklokrosový TOI TOI CUP je seriál závodů na úrovni Českého poháru, zakončený závodem o titul mistra ČR. Skládá se z deseti závodů od konce září a končí v prosinci. Místa závodů jsou pro nás západočechy dosti vzdálená – Loštice, Louny, Uničov, Náměšť na Hané, Jabkenice, Hlinsko, Holé Vrchy, Trutnov, Kolín, a 13. prosince Mistrovství ČR v Milovicích.

Anežka Nováková. Foto: J. Krs
Anežka Nováková. Foto: J. Krs

Na těchto závodech reprezentovali karlovarskou cyklistiku pouze dva zástupci v kategorii kadetů. David Zadák z Cykloteamu Ostrov a Anežka Nováková z Profi sport Cheb. Oba tyto závodníky připravoval pan Petr Fiala a na závodech je doprovázeli tátové coby mechanici a ostatní nutný servis. Vzhledem k počasí a terénu, ve kterém se tyto závody jedou, je obdivuhodné, jak se s tím vypořádali protože zázemí oproti velkým týmům nemáme skoro žádné (stany, wapky, náhradní materiál apod.).

V kategorii kadetek startovalo průběžně 30 závodnic a tak celkové 11. místo Anežky Novákové je skvělé. Na MČR v Milovicích pěkně odstartovala a jela cca na 5. místě. Následný pád ve strkanici v zatáčce a naražené zápěstí již nedovolilo ztrátu dohnat a dojela 13.

David Zadák. Foto: J. Krs
David Zadák. Foto: J. Krs

David Zadák musel po těžkém pádu v tréninku vynechat první dva závody a tak v Uničově startoval jako poslední. Řazení na startu je podle vyjetých bodů z předešlých závodů. Boduje se 30 – 1 bod.

A hop přes kládu. Foto: J. Krs
A hop přes kládu. Foto: J. Krs

Kadetů startovalo 43, a tak prokousávat se startovním polem dopředu, je velmi těžké. Přesto po odjetí dalších 6 závodů startoval David na MČR v Milovicích se startovním číslem 12.

Mistrovský závod dojel na skvělém 4. místě, kdy na třetího a bronzovou medaili chyběli 3 sec. V pořadí celého seriálu byl hodnocen v první desítce v ČR na 8. místě.

Mám za to, že je třeba oběma poděkovat za dobrou reprezentaci a že se Karlovarská cyklistika opět v ČR neztratila a zasloužila by si větší podporu tak, jako je to v jiných krajích.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>