David Zadák pokořil cyklistickou Evropu

Ve dnech 8. – 10. 5. 2015 se konal v Jevíčku největší cyklistický etapový závod pro kategorii kadetů v ČR – „GP Matoušek – Závod míru nejmladších„. Na start se sjelo 177 závodníků z dvanácti států Evropy: ČR, Slovensko, Polsko, Švédsko, Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko, Rakousko, Dánsko, Německo, Holansko a Slovinsko.

David Zadák
David Zadák

Etapy:
1. den – prolog a odpoledne 2. etapa s těžkými 75 km
2. den – 3. etapa kritérium na 22 km a odpoledne 4. etapa s prudkými kopci na 87 km
3. den – časovka jednotlivců na 15,5 km.

druzstvo

David skončil na celkovém 4. místě v závodě. Byl však nejlepší z 53 startujících Čechů. Vyhrál časovku jednotlivců s rychlostním průměrem 44 km/hod.!

Více informací o výkonech karlovarských cyklistů v článku na stránkách Cykloteamu Ostrov a obecně o závodě na BikeStream: „V uplynulých ročnících v něm startovalo takřka pět tisíc cyklistických nadějí – v roce 2006 zde například zvítězil slovenský talent Peter Sagan, nad jehož současnými výkony mezi cyklistickými profesionály se letos podivuje celý svět.

Historické ohlédnutí nabídne článek Petra Fialy z roku 2010 o tehdejším Jevíčku v podání prvoročáků Petra Fialy a Martina Kubíka: „Proti loňským šesti odvážným kadetům z Karlovarského kraje se tentokrát postavila v silné konkurenci jen dvojice, v současné době nejlepších kadetů. Petr Fiala s Martinem Kubíkem se v měřítku nejvyšší české a silné mezinárodní konkurenci cyklistiky neztratili.

Gratulujeme a ať se daří i na horských kolech v ČP.

David Zadák zvítězil na GP Matoušek (Jevíčko) v časovce.
David Zadák zvítězil na GP Matoušek (Jevíčko) v časovce.

One thought on “David Zadák pokořil cyklistickou Evropu”

  • Petr napsal/a:

    Velká gratulace a přikládám ještě další super vynikající výsledky Anežky a Davida, dnešní vítěze ČP XCO eliminátor v Praze – double našich kadetů !!!!!!!!!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>