David Zadák – vítěz kategorie do 23 let na Českém poháru v Peci pod Sněžkou 2019

V Peci pod Sněžkou je buď krásně, nebo naprosto příšerně. S pravidelností se rozmary počasí v krkonošském středisku po roce střídají. A tak na letošní 3. závod Českého poháru XCO opět vyšla ta horší varianta. Déšť se střídal s lijákem, sněhem a zimou. Každopádně pro všechny stejný příběh. Foukal i ledový vítr, takže pocitová teplota nebyla daleka mrazu. V neděli 12. 5 se na start elitní kategorie postavilo 54 mužů včetně zahraniční účasti. David odstartoval s č. 9 a do terénu najížděl na skvělém 4. místě.

V hrozném počasí si tuto pozici stále hájil po celých 7 kol. Závod trval 1 hodinu a 33min. A tak největším překvapením dne bylo 4. místo Davida Zadáka (Česká spořitelna Specialized Junior Team) celkově v kategorii muži Elite a jeho vítězství ve své kategorii závodníků do 23 let.

Je to pro Davida, který se v zimní přípravě potýkal se zdravotními problémy, další skvělý výsledek a potvrzení dobré formy před Světovým pohárem v německém Albstadu, kam odjíždí 16. 5.

Viz reportáž na MTBS.

Foto: poskytl autor; MTBS


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>