Finálový závod na Čerchov s rekordní mezinárdní účastí

Devátým a zároveň posledním zastavením 16. ročníku Becker Cupu byla Pec pod Čerchovem. Slunečné počasí přilákalo na start 144 bikerů, které čekal náročný výjezd na vrchol Čerchova. A byl to závod mezinárodní, ze sousedního Německa dorazila početná skupina bikerů a Slovensko reprezentoval Patrik Gemerský, jinak moderátor Talent Cupu.

Letos také padl traťový rekord, který domácí Lukáš Kobes vylepšil o téměř minutu na hodnotu 29:59 min. Na Čerchov se stoupalo už po deváté, ale z Pece se startovalo teprve potřetí, předchozí ročníky startovaly z výše položeného parkoviště v Caparticích. Start všech kategorií najednou pak umožňuje srovnání závodníků napříč kategoriemi na stejné trati a za stejných podmínek. Po průjezdu cílem pod rozhlednou čekal závodníky parádní sjezd zpátky do Pece, kde bylo připraveno vyhlášení výsledků a občerstvení. Stánek kromě obvyklých klobás a párku v rohlíku nabízel i vynikající palačinky. Nejmladším účastníkem byla Kateřina Chytilová (2008), nejstarším pak pan Bartoš (1942).

Start. Foto: CO TJ Přeštice
Start. Foto: CO TJ Přeštice

Na webu už najdete kompletní výsledky letošního ročníku v kategorii jednotlivců, družstev i klubů. Případné reklamace zasílejte emailem nejpozději do 15. 10. 2016. I letošní ročník zakončí slavnostní vyhlášení. Sejdeme se v Chrástu u Plzně v neděli 4. 12. 2016 v 17:00 a kromě tradičních nerezových plaket vyhlásíme i výsledky klatovského závodu (které na místě zhatila průtrž mračen) a chybět nebude ani tombola. Stejně jako loni připravuje Pavel Křikava nástěnný kalendář, který bude k objednání na webu.

Marcel Beran – prezident P.A.L.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>