Františkolázeňské kritérium praskalo ve švech

V kempu Amerika se pod taktovkou Míry Špalka s rodinou a s pomocí města Františkovy Lázně uskutečnil závod horských kol Františkolázeňské kritérium. Akce se skvělým zázemím přilákala nečekané množství závodníků. V kategoriích dětí (od odrážedel až po mladší žáky) se zúčastnilo 101 akcechtivých dušiček. V další startovní vlně dospělých (masters 3, ženy, příchozí) to bylo 56 lidí a ve vlně těch nejrychlejích (muži, masters 1 a 2) startovalo 30 lidí. Celkem tedy necelých 190 závodníků. Slušné číslo.

Trať v lesoparku okolo kempu rovinatá, ale zato plná zatáček a kořenů. Kopeček je tam vlastně jediný, a rovnou rozhodující, neboť přichází na řadu těsně před cílem, klouže, po něm už se těžko předjíždí a při nájezdu do něj už je člověk pořádně vysílený. Atrakcí okruhu je brod, resp. bahenní lázeň, kterou však někteří podvodníci překonávali jelením skokem.

Pro medailisty byly nachystány hezké věcné ceny a všichni mohli využít obšerstvení, mytí kol a posezení.

Výsledky: starty ve 14:15 hod. (XLS) a 13:15 hod. (XLS), děti (XLS)

Fotografie: Honza Šimeček, Radek Dobeš

Foto: Jan Šimeček
Foto: Jan Šimeček
Dana Kopecká. Foto: Radek Dobeš
Dana Kopecká. Foto: Radek Dobeš

2 thoughts on “Františkolázeňské kritérium praskalo ve švech”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>