Krajinka v Chebu plná dětí… na kolech

V sobotu 21. 9. 2013 kolem dvanácté hodiny se začal prostor pod Chebským hradem – Krajinka – pomalu zaplňovat rodiči s dětmi na kolech. Konal se zde již 10. ročník závodu „Děti na kole 2013“, který pořádá TJ Triatlon Cheb. Pro děti byly připraveny okruhy, od těch nejmenších, které si mohly vyzkoušet i za pomoci rodičů atmosféru závodů na odrážedlech, až po ty starší, pro které byla připravená trať vinoucí se pod Chebským hradem. Celkem se tak na start postavilo více než 80 malých závodníků, kteří byli rozděleni do 14-ti kategorií podle věku.

detinakole

Ve 14:00 začalo zápolení těch nejmenších cyklistů a postupně se na startovní čáru řadily další děti, které si na závod nechaly namalovat od malíře nejrůznější masky, buď pro zvýšení výkonu nebo pro zastrašení soupeřů. Byly k vidění líté boje, někdy zvítězila gravitace, ale naštěstí zůstalo jen u slziček a odřených kolenou. Po zpracování výsledků, kdy se děti mohly zabavit různými soutěžemi, ať už vědomostními nebo třeba přetahováním lana, nastala ta pro děti nejzajímavější část odpoledne, a to vyhlášení. Tradicí toho závodu je, že jsou vyhlašovány a oceněny všechny zúčastněné děti, takže na „bednu“ si pro medaili, diplom a malý dárek přijdou všichni malí závodníci.

Tento závod bylo možné uspořádat hlavně díky podpoře města Cheb a sponzorů – apt Products s.r.o, VS Sport, UNIPAP Plus Cheb, Sportflori V.Florián, It-safe, Terea Cheb.

TJ Triatlon Cheb – Stanislav Cabal

Výsledky Děti na kole 2013

Foto:
TRI Cheb (PDF)
Libor Němec (autor fotografií v článku)
Jarda Mühlberger


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>