Křest Kamenického Kam-Laufu aneb promáčené boty & tatranka

Kamenický Kam-Lauf svým názvem odkazuje na staršího (čtyřicetiletého) bráchu Kammlaufa. Kamenický závod měl dnes premiéru. A byl to porod :-). Teplota kolem nuly, mlha a vítr udělaly své: lidí přijelo poskrovnu a ještě se na trati pěkně natrápili. Na druhou stranu se tak akorát vešli do garáže Vaška Sladkého, kde na ně čekalo občerstvení (mimojiné vynikající klobásky).

Běžkařský závod…, takže čím jiným začít než mázou. A zde platilo, že kdo nedal klistr, tak toho litoval. Já osobně měl kvalitní odrazový vosk pro teploty nad nulou, ale běda, nefungoval, takže mě zachránil pěnový klistr univerzál (-5°C až +10°C). Na běžky jsem dal dvě vrstvy, nechal zaschnout ani ne 5 minut a vydržel téměř celý závod, ale skutečně pevný odraz byl jen na začátku.

Z výrazu závodníka V. S. hádám myšlenku: kdo tohle vymyslel...?!

Závod byl s hromadným startem a okruhový. Shromáždili jsme se pod kopečkem ve třech lajnách. A už na čáře bylo jasné, že pot poteče proudem, protože prostě bylo teplo. Start. Vedle sebe vidím Péťu Ontka, jak se mu při soupaži boří hůlky do sněhu, vpravo Venca Sladký s občasným smeknutím a přede mnou Jirka Hadrava, kterého se držím a všem ujíždíme. Jirka je zkušený běžkař s dobrou technikou a jak záhy poznávám na rovině za točnou, ani soupaž mu nedělá problém. Snažím se však udržet se cca 30 m za ním, což se až na Lobzy daří; tam se odstup nenávratně zvětšuje. V druhém kole za mnou kupodivu nikdo na dohled nebyl a přede mnou také ne. Takže na duši klid a pohoda. Co se ale nestalo… možná si pamatujete příběh o běžkaři, kterému snad předloni došlo na Karlovi a nakonec jej do cíle přivezl skútr. Jirka si dnes epizodu zopakoval. Za půlkou druhého kola 21km závodu se mu postupně začaly vkrádat myšlenky na tatranku… :-). A tak jsem ani ne kilometr před cílem dostihl Jirku, který ze všeho nejvíc připomínal burlaka na Volze. Problémy s jídlem či mázou potkaly vícero závodníků. Tolik tedy k souboji o přední příčky. Třetí přiběhl Jiří Bartoš (Team Bike Březová), který vystřihl ukázkové silvestrovské číslo, když ve druhém kole na trase zabloudil.

Zmožený Jirka

Za všechny závodníky děkuji organizátorům a organizátorkám za pěkný závod.

Fotky 1 (Peťula Fazekašová + R.F.), fotky 2 (Michael Glassl), fotky 3 (Radek Bílský)
Výsledky v článku pořadatelů


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>