Maskování měli všichni přibližně stejné…

Jindřich Volek (Masters III). Foto: Karel Rous
Jindřich Volek (Masters III). Foto: Karel Rous

21. ročník tradičního bikového závodu Na Zelenou horu přilákal v nedělním dopoledni 33 odvážných bajkerů a bajkerech. Ti se vydali vstříc záludným kořenům, které po předchozích deštích slibovaly důkladné prověření jezdeckého umu všech zúčastněných. Těsně po startu počasí přálo, ale v průběhu závodu byl kvůli možné dehydrataci cyklistů na trati povolán opět déšť. Toto opatření se však minulo účinkem, a proto po dojezdu začalo hromadné doplňování tekutin. Inu, držet řidítka jednou rukou na klouzavých kořenech, není to pravé ořechové.

S nástrahami trati, která byla mírně pozměněna, se nejlépe vypořádal Tomáš Eberl těsně před Pavlem Kodlem a Jirkou Podhajským. Z žen vystoupaly na stupínky nejvyšší (od nejrychlejší) Dana Kopecká, Lenka Jandová a Kateřina Kratochvílová; Anežka Nováková jela svá kolečka sama, zato – podobně jako vícero borců – na skvělém bajku.

V tomto nečase však byli vítězi všichni nebojácní, na které čekala v Penzionu Mašek zasloužená odměna. Přes náročnou trať nebyl nikdo z borců viditelně zraněn, ale maskování měli všichni přibližně stejné. Poděkování pořadatelů patří všem cyklistům a sponzorům akce, bez kterých by to nešlo: Město Cheb, prodejna SPROTFLORI Cheb.

Výsledky: Na Zelenou horu 2014 a Chebský pohár po 9. závodě

Fotografie: Iva Rousová, Karel Rous: závod, vyhlášení

Vítěz závodu Tomáš Eberl. Foto: Karel Rous
Vítěz závodu Tomáš Eberl. Foto: Karel Rous

— TJ Triatlon Cheb


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>