Míra Svatek bojoval na Kašperské 66

Míra Svatek (vlevo)
Míra Svatek (vlevo)

Velice dobře si vedl teprve kadet mezi muži Miroslav Svatek (PROFI SPORT Cheb) na závodě Kašperská 66. Tento závod patří do seriálu Efisan-Ramala Cup, který pořádá ŠUAC. Kašparské 66ky se účastnili také elitní závodníci např. z pražské Dukly. Peloton čítal více než padesáti účastníků.

Závod byl vypsán na 60 km, kdy cyklisté absolvovali čtyři okruhy po patnácti kilometrech v těžkém kopcovitém terénu Kašperských Hor:

profil

Nastupovalo se od začátku a Míra si hlídal čelo závodu. Ve druhém okruhu za to vzal závodník Dukly, který si vede velice dobře i na mezinárodní scéně – Martin Hačecký. Míra opět neváhal a jako jediný se dostal s Martinem do úniku. Později se podařilo dalšímu spolujezdci týmu Dukly tuto dvojici „docvaknout“. Míra bojoval a snažil se být užitečným členem skupiny v úniku, ale měl to těžké nejen v kopci, ale i ve sjezdu, kde měl velký handicap v omezených kadetských převodech. Tento únik byl úspěšný a Míra nakonec dospurtoval na vynikajícím druhém místě. Po závodě byl pochválen spolujezdci v úniku a také Jirkou Blažkem, který Míru na tento závod vzal.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>