Mladí cyklisté a triatlonisté vybojovali 6 olympijských medailí

Zleva: Karel Macán, Marek Liška, René Zoaitter, David Goga, Markéta Macánová, Sára Peterková

Se šesti cennými kovy se z Olympiády dětí a mládeže 2017 v Brně vracejí naši mladí cyklisté a triatlonisté z Karlovarského kraje. Z každého kraje se zúčastnili v dané kategorii nejvýše dva reprezentanti, což představuje konkurenci 28 závodníků. Sobotní slavnostní zahájení olympiády s kulturním programem proběhlo na brněnské výstavišti a zapálení olympijského ohně se ujali Jan Hirt s Martinou Sáblíkovou.

V neděli před polednem odstartovali do svého závodu na Brněnské přehradě a okolí triatlonisté. Heidi i Lukáš Juránkovi předvedli vynikající výkon se skvělou běžeckou částí, díky níž s přehledem získali zlaté medaile. Celý závod živě přenášela Česká televize a určitě stojí za shlédnutí http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11931246313-hry-viii-letni-olympiady-deti-a-mladeze-2017/317297370100001 . V triatlonu dále závodili Barbora StupkováZuzana Ficenecová (obě Slavia Karlovy Vary), Petra Nohejlová (Akademik Cheb) a Fabian Lochschmidt (TJ Plamen Chodov).

Ve stejném čase bojovali naši cyklisté v areálu Anthropos o co nejlepší umístění v crosscountry. Na bikové trati, kde se v červenci pojede i mistrovství ČR, úřadovali specialisté na MTB. Naši se zaměřením dráha+silnice se umístili na konci druhé desítky. I z tohoto závodu měla přímé vstupy do živého vysílání Česká televize. Mnohem větší ambice na zisk medailí než v MTB jsme měli v dráhových disciplínách. Hned o čtyři sady medailí se bojovalo v následujících dvou dnech na brněnském velodromu. Nejúspěšnější byla starší žákyně Sára Peterková, když získala jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Ziskem bronzové medaile ji doplnil její týmový kolega z Cykloteamu Ostrov Marek Liška. V cyklistice ještě bojovali David Goga a René Zoaitter (oba Profisport Cheb) a Markéta a Karel Macánovi (oba TJ Plamen Chodov). Kompletní tiskový servis a výsledky z olympiády mládeže na adrese http://odm.olympic.cz/ .

Všichni si odváží z tohoto svátku sportu spoustu zkušeností, nezapomenutelné zážitky a ti nejlepší i olympijské medaile.

Medailisté z Olympiády dětí a mládeže Brno 2017:

Heidi Juránková – zlatá medaile triatlon

Heidi Juránková

Lukáš Juránek – zlatá medaile triatlon

Lukáš Juránek

Sára Peterková – stříbrná medaile 500 m s pevným startem, bronzová medaile stíhací závod na 1 km s pevným startem, bronzová medaile 200 m s letmým startem

Sára Peterková

Marek Liška – bronzová medaile stíhací závod na 2 km s pevným startem

Marek Liška

Děkujeme všem našim závodníků za vzornou reprezentaci, držíme palce a přejeme hodně zdraví a mnoho úspěchů ve sportu i osobním životě. Poděkování patří i trenérskému doprovodu a oddílovým trenérům za přípravu závodníků, Karlovarskému kraji a všem co nás podporují a drží palce.

Karel Macán


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>