Mytreneek = ideální tréninkový deník

Mytreneek (nový vzhled)
Mytreneek (nový vzhled)

Slovo mytreneek [majtreník] je jakási zkomolenina, ale o to se tu nejedná, ptáme se hlavně, co MyTreneek nabízí, a určitě toho není málo a nejen pro cyklisty.

Mytreneek je tréninkový deník, který užívá již na tisíc sportovců z naší republiky + pár Slováků (i když asi 350 aktivních, tedy, ne jen že se registrovali, ale celkem pravidelně ho vyplňují), což už o něčem vypovídá. Pokud si vzpomínám, získal i titul za nejlepší tréninkový deník v ČR.

Mytreneek v novém designu s rozbalenou nabídkou Profil
Mytreneek v novém designu s rozbalenou nabídkou Profil

Mytreneek (starý design, okno s nastavením)
Mytreneek (starý design, okno s nastavením)

Je to jednoduché, registrace je zdarma a zavedení svého deníku a profilu taktéž bezplatná. Doplňková funkce VIP, která stojí 800 Kč/rok, slouží hlavně k plánování tréninku dopředu a používá se například pro vedení tréninkového plánu přímo Ondřejem Vojtěchovským, který Mytreneek mimochodem vymyslel. Můžu potvrdit, že bez toho se téměř každý až na prosté výjimky obejde.

Jedna z hlavních funkcí, i když více méně nedůležitá, je volba z dvou vzhledů (designů) – starý a nový. Co vím, tak naprostá většina používá design starý, a ani já nejsem ten z menšiny :-). Výjimkou je třeba Radek Fišer s novým vzhledem. Snímky obrazovek v tomto článku jsou (až na pár výjimek) ze starého vzhledu.

Postranní panel
Postranní panel

Další užitečnou funkcí je postranní panel vlevo, kde si můžete zobrazit natrvalo, třeba: uživatelé online, návštěvy profilu, přátelé (ty se získají při zobrazení jeho/její profilu a kliknutí na hvězdičku, je to přehledné, takže žádné obavy).

Tak a jde se na věc

Najetí šipkou v menu na položku se rozbalí možnosti, které se dají otevřít, tato je asi nejdůležitější.

Menu
Menu

Po výběru „Deníky“ se otevře deník, nebo co si přejeme, zůstaneme ale u deníku, který je pro nás nejdůležitější. Např. takto to vypadá u mě:

Samotný tréninkový deník s ukázaným komentářem
Samotný tréninkový deník s ukázaným komentářem

Když najedete kurzorem na nějaký prvek (text, ikonka), objeví se popisek. Například, když najedete na bublinu, ukáže se komentář k tréninku; když na slovo „tempo“, tak se ukáže vysvětlení toho, co se míní tempem.

Stručný tréninkový deník (Fiši)
Stručný tréninkový deník (Fiši)

Na každém záleží, jak si to bude vést, komentář nemusí mít vůbec, řádné vyplňování také ne, prostě jak se chce, a nemusí být tedy obavy, že jste něco nevyplnili a bude se to nějak někým hlídat :-). Jen věřím, že nějaké podvody, že třeba vyplní více, než ujel, apod. normální člověk neudělá, a vůbec, obelhával by jen sám/a sebe.

Když jsme u toho vyplňování deníku, tak je tady naprosto skvělý výběr prvků, nebo chceme-li údajů, které by rád, aby se mu v deníku zobrazovali. Někomu, např. Fišimu. momentálně postačí úzké pole s pár údaji. A mně třeba širší s více údaji (viz druhý obrázek nad tímto odstavcem).

Pro nastavení zobrazovaných údajů musíme najet do nastavení deníku, kde si tyto potřebné údaje si lehce nastavíme, i když se možná nezdá.

Nastavení deníku
Nastavení deníku

Vyplňování údajů

Přidat záznam
Přidat záznam

To je asi to nejjednodušší, denní chleba, na který si není třeba dlouho zvykat. Kliknutím na ikonku „plus“ v zeleném kolečku se Vám otevře tabulka s údaji, které jste si nastavili, a už jen je vypsat.

Psaní tréninkového záznamu
Psaní tréninkového záznamu

Pak dáte uložit a je to :-). Pozor na dlouhé vyplňování, cca po 15 minutách se automaticky vaše přihlášení odhlásí, a tak by se mohli ztratit ukládání údajů onoho dne, chce to ukládat průběžně nebo když vyplňujete třeba do pěti minut, netřeba se bát. Já to hlavně říkám, protože píši dlouhé komentáře a taky už se stalo, že jsem si text nezkopíroval, a tak jsem se na komentář málem vykašlal, jelikož se mi nechtěl psát znovu :-).

Klady deníku

Žebříček s kilometry
Žebříček s kilometry

+ Osobně považuji za klad porovnávat se s ostatními v žebříčku na kilometry, kde snadno zjistíte, kolikátý jste v počtu najetých kilometrů v měsíci, roku a nebo i třeba v jednom dni… co je na tom tak dobrého? U mě to funguje jako skvělý motivátor, když začnu měsíc se slušnou porcí kilometrů, lépe se pak odolává dalším těžkým tréninkům, když vím, že v žebříčku se i nadále udržím vysoko.

Graf
Graf

+ Naprostý přehled, údaje které si můžete zpětně pročítat a analyzovat (grafy, tabulky), jak jste na tom v daný datum byli, a tak vidět například váš nárůst výkonnosti, to platí i pro ty, co sledují tepovku vzhledem k výši zatížení.

Blog (zápisník)
Blog (zápisník)

+ Můžete si napsat do blogu například článek ze závodů a dát to veřejně na tabuli, kde si to ostatní uživatelé můžou pročíst a dále o tom hovořit s ostatními v komentáři (např: „Ahoj Ferdo, obrovská gratulace !… úžasný článek, musel to být neskutečný zážitek a opravdu šáhnutí si na dno sil. Měj jsi na tom maratonu nějaký doprovod? PS: držím palce ať se daří i nadále!“).

+ Evidence laboratorních vyšetření, závodů, doplňků výživy.

+ Zde se dá najít spousta přátel a přes vzkazy se seznamovat.

Je tady toho mnohem více, ale to jsou asi moje hlavní důvody.

Slova na závěr

A proč to sem všechno píši? Tedy doufám, že jsem někoho aspoň nějak navnadil, takže se rád na tento tréninkový deník koukne a třeba se i zaregistruje, bo se mu to bude líbit. Tréninkový deník má význam i pro rekreační sportovce. Své pro si snad najdete a pak budeme moci si navzájem pročítat zážitky ze sportu :-).

A pokud si tedy někdo bude zakládat tento deník a nebude si vědět rady, tak mu rád pomůžu i když ani já neumím všechno. Tak se nebojte přidat mezi další nadšence a uvidíte,že ten deník stojí za to ! ;-).

Odkazy


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>