Na 1. máje se neprášilo …

Foto: Karel Rous
Lukáš nenasyta. Foto: Karel Rous

Letos se v prvomájovém dopoledni pustilo již po jednadvacáté 45 odvážných bajkerů a bajkerek do urputného boje s časomírou a kopcem vedoucím až na vrchol Zelené hory. Předpověď počasí nevěstila nic dobrého, ale ani to nebylo vážnou překážkou. Malá přeháňka před startem lehce navlhčila trať a hlavně kořeny, které si s některými borci nehezky pohrály.

Výsledky – časovka Zelená hora 2014
Fotogalerie: Karel Rous, Libor Němec, Amito (mobil)

Jako první vyrazili na trať časovky „předjezdci“ na tandemu, protože zadní šlapač měl za to, že si trať pořádně neužije, a rozhodl se ji absolvovat ještě jednou samostatně. Další alegorické bajky pak vyrážely postupně na trať, kde je na konci čekala cílová páska přímo pod Bismarckovo rozhlednou.

Lukáš nenasyta
Záludné kořeny. Foto: Karel Rous

A jak to všechno dopadlo? Pepa Blažek se poprvé představil v kategorii mužů a… nevyhrál. Skončil celkově dokonce až čtvrtý, když ho absolutní vítěz Tomáš Eberl s časem 13:02 porazil o pouhých osm vteřin. Fousatý rekord časovky, který drží časem 12:16 Luboš Oubrecht, tak zůstal opět nepřekonán. Včerejší pálení čarodějnic mělo zřejmě velice negativní dopad na populaci bajkerek, když se na startu objevila pouze dvě odvážná děvčata.

Myčka zcela zdarma. Foto: Karel Rous
Myčka zcela zdarma. Foto: Karel Rous

Při čekání na zpracování výsledků v příjemném prostředí penzionu Mašek zajistili pořadatelé závodníkům bezplatné a zcela automatické umytí jejich karbonových a hliníkových ořů přivolaným přívalovým deštíkem.

Poděkování pořadatelů z TRI Cheb patří všem zúčastněným závodníkům a závodnicím za jejich výkony, sponzorům městu Cheb a prodejně SPORTFLORI za jejich příspěvek ke zdárnému uspořádání tradičního závodu a penziónu Mašek za příjemné prostředí pro občerstvení znavených účastníků.

Záznam trati (Jan Vokoun)

Nezapomeňte si nařídit budíka příští týden tak, abyste si mohli prožít pekelných čtyřicet kilometrů po hraničních kořenech při oblíbené Chebské 40 – kořenovce.

Za TRI CHEB – S. Cabal

Týmový jezdec Cannondale David Kopačka. Foto: Libor Němec
Týmový jezdec Cannondale David Kopačka. Foto: Libor Němec

2 thoughts on “Na 1. máje se neprášilo …”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>