Největší MTB akce v kraji je tu: Artík 2015

Na závod se pilně připravují závodníci Team Bike Březová, poctivě najíždějí trať a měli by se rvát o kvalitní umístění.
Na závod se pilně připravují závodníci Team Bike Březová, poctivě najíždějí trať a měli by se rvát o kvalitní umístění.

Po červencovém filmovém festivalu rozvibruje krajské město řádná partička – bikeři z celé republiky. V sobotu 15. srpna se uskuteční Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny, který nás provede po zákoutích lázeňský lesů a bezprostředním okolí Karlových Varů po údajně nejjezdivější trase celého seriálu Kolo pro život. Navíc je jisté, že traťmistr Daniel Danielčák vytáhne nějaké ty králíky z klobouku a cyklisty překvapí několika novinkami.

Trasy v délkách 16, 37 a 57 km budou připraveny se startem v 11:30 a 12:30 na Masarykově třídě. Pokud ještě nejste přihlášeni, můžete tak na místě v pátek či sobotu – viz propozice.

Závody seriálu Kolo pro život nejsou pouze pro dospěláky, ale také pro ty nejmenší. Děti se mohou těšit na závody Junior Trophy. Celý den si děti navíc mohou hrát v Dětském klubu a nebude chybět Škola biku Pepy Dresslera.

kolopro kv008

Pozor, cíl byl přesunut na stadion Závodu míru. Zachovány všal budou všechny nejoblíbenější úseky trasy, … průjezd kolem rozhledny Diana, hravá pasáž kolem Jeleního skoku, polňačka k obci s příznačným názvem Kolová, Peklo, kde závod vede panenským terénem přes dva menší brody, vřesoviště, serpentiny zvané „lanýžovka“, nejstrmější stoupání po „Hadí stezce“, rybník Linfart s kostelem ze 13. století, dřevěná vyhlídka nad Doubským lomem… Cestou navíc můžou závodníci doplnit energii a tekutiny na 3 občerstvovacích stanicích.

upoutavka_2015-2

Závody seriálu Kolo pro život nejsou pouze pro dospěláky, ale také pro ty nejmenší. Děti se mohou těšit na závody Junior Trophy. Jejich tratě jsou vytyčeny přímo v areálu stadionu Závodu míru. Celý den si navíc mají možnost hrát si v Dětském klubu, jehož centrem je dvouvěžaté tee-pee se spoustou hraček a her. Ani v Karlových Varech nebude chybět Škola kola, LEGO stan, Modrá zóna s celou řadou soutěží a Pumptrack Chupa Chups, kde děti pod odborným vedením potrénují svou zručnost na kole. Všechny děti do 9 let dostanou v cíli závodu motivační dárek – ministavebnici LEGO. Po vyhlášení vítězů na pódiu čeká stejně jako dospěláky také děti vylosování tomboly.

Účastníci závodu budou mít k dispozici nadstandardní servis, na který jsou při závodech KPŽ zvyklí.

kv2015kpz1


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>