Neokázalá Tour

Tour de France bude v roce 2008 neokázalým velkým etapovým závodem. Na 3554 kilometrech, které příští rok utvoří od 5. do 27. července třítýdenní závod, nebudou žádné přesuny.

„Méně je pro velký etapový závod někdy více,“ poznamenal v Paříži manažer týmu Quick.Step Patrick Lefevre.

Závod začne v sobotu 5. července v cyklisticky bohaté provincii Bretani. (Bikeři.cz chystají článek o trase závodu, který začíná v Brestu a zavítá do Itálie.) Poté se pojede v protisměru hodinových ručiček, přijede de do Pyrenejí a potom do Alp a pak nás v neděli 27. července čeká tradiční finiš na Champs-Élysées v Paříži.

Pokračujíc ve své skromnosti nabídne 95. Tour jednu 29kilometrovou časovku v Cholet a druhou — s normální délkou pro Tour — 53kilometrovou v předposledním dni z Cerilly do Saint-Amand-Montrond.

„Možná bych měl trochu změnit svůj trénink,“ řekl pro Cyclingnews Cadel Evans, druhý na Tour 2006, když se dozvěděl o krátkém časovkářském úhrnu.

Uměřenost největšího světového cyklistického závodu bude zapomenuta, jakmile se jezdci dostanou na vysoké štíty blízko Španělska a Itálie. Plánovaný je návrat na Hautacam, výjezd na 2802metrový Col de la Bonnette-Restefonds a mytický Alpe d’Huez. Přavažující hory a minimum časovek vytvoří Tour de France 2008, která favorizuje vrchaře.

Článek vyšel na serveru Cyclingnews.com pod názvem A modest Grand Tour. Čtete překlad článku.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>