Otevřený dopis vedení města Chebu

Bude v Chebu další školní hřiště nebo vedení města vyjde vstříc úspěšným sportovcům a vybuduje se v Chebu víceúčelové sportoviště pro řadu sportů na více než jen několik měsíců v roce?

Pomůže úspěšné cyklistice vedení kraje?

shm cheb

Dobrý den pane Šturc,

z Radničních listů jsme se dozvěděli, že v našem areálu ul. K Nemocnici v Chebu bude vybudováno sportoviště s atletickou dráhou 200 m, ovšem bez velodromu, tedy bez podmínek pro naše členy.

Jsou to již tři roky, kdy jsme podepsali ve prospěch města věcné břemeno na výstavbu sportoviště pro žáky 2.ZŠ Cheb s tím, že by město Cheb mohlo v rámci rekonstrukce areálu vytvořit našim členům, sportovcům města a kraje lepší podmínky výstavbou víceúčelového sportoviště, nejlépe Sportovní haly pro celoroční činnost řady sportů.

7. 12. 2012 jsme od vedení města dostali písemný příslib rekonstrukce areálu s výstavbou velodromu. Na posledním jednání 27. 2. 2013 byla stále projednávána varianta výstavby areálu s velodromem. K realizaci výstavby velodromu jsme předložili řadu materiálů, včetně možného investora a rozpočtu řádově v částce 3 mil. Kč.

Dále jsem Vás žádal o informace, zda se bude v realizaci rekonstrukce areálu něco jednat. Ovšem od zápisu z jednání 27. 2. jsme žádnou informaci o realizaci projektu rekonstrukce areálu nedostali. Po sdělení v průběhu roku, že nejsou finanční prostředky, se žádná další jednání s naší účastí nekonala. Znamená to, že úředníci a politici jednají bez nás sportovců? Znamená tento postup města „O Vás bez Vás“ snahu úspěšnou cyklistiku z Chebu vyloučit?

Naši mladí členové oddílu cyklistiky a Sportovního centra mládeže při TJ OLYMPIONIK Cheb patří k nejúspěšnějším sportům v Chebu, v Karlovarském kraji. Na poslední Letní olympiádě dětí a mládeže ve Zlínském kraji byla naše cyklistika v hodnocení krajů, v počtu medailí, na třetím místě v republikovém hodnocení. Jde o hodnocení disciplin horská kola a silniční kola. V závodech Sportovních center mládeže v disciplině dráha jsme se v republikovém hodnocení umístili na čtvrtém místě.

V letošním roce jsme již z republikových MČR dovezli 13 medailí (SCM), z toho náš oddíl 7 medailí. Naši členové jsou úspěšní také na mezinárodní scéně, kde byl junior Petr Fiala desátý v závodě Světového poháru, na ME dojel na 37. místě. Nyní se připravuje na zářijové MS v Itálii. Kadet Miroslav Svatek si přivezl, kromě republikových medailí, druhé místo v kadetech na silně obsazeném Mezinárodním etapovém závodě Regionem Orlicka a je zařazen do reprezentačního družstva na Mezinárodní etapový závod Družba na Ukrajině začátkem září.

Věnujeme se dlouhodobě na vysoké úrovni práci s mládeží a je pro nás nepochopitelné, proč vedení města ignoruje naší snahu mít pro naše sportovce odpovídající, vhodné podmínky, v realizaci volnočasových aktivit.

Přitom realizace projektu velodromu nění finančně příliš náročná, velodrom je vlastně skládačka.

Při realizaci výstavby Sportovní haly by se našim sportovcům ve sportech atletika, cyklistika, sportovní gymnastika, řadu míčových sportů jako populární florbal a další sporty splnil sen – mít celoroční, víceúčelové, dostupné, kapacitně vhodné sportoviště. Proti současným malým a nevybaveným tělocvičnám, kapacitně plně vytíženým, by Sportovní hala současnou mládež oslovila. Navíc by možný výběr sportovních aktivit dával šanci, téměř všem se sportovně realizovat. Sportovní hala je dále řešením pro většinu škol v centru města, včetně středních škol.

Vedení města Chodova dokázalo z ROP Severozápad získat na Sportovní halu více než sedmdesát milionů korun. ROP Severozápad bude v blízké době rozdělovat další dotace.

Jsme tělovýchovná jednota, která se dobrovolně věnuje práci s mládeží. Nejsme zisková organizace, která by byla schopná svou výdělečnou činností realizovat projekt výstavby Sportovní haly. Proto jsme náš projekt na výstavbu Sportovní haly předložili vedení města Cheb a vedení Karlovarského kraje, kteří jsou dle Zákona o podpoře sportu za realizaci podmínek pro sport zodpovědní, mají zákonem vymezené úkoly.

Za vedení TJ OLYMPIONIK Cheb – Fiala Petr, předseda TJ


4 thoughts on “Otevřený dopis vedení města Chebu”

  • Rada města, zastupitelstvo to musí schvalovat, měl by být k tomu zápis, někdo je za to zodpovědný.
    Za miliony se postaví tuctové školní hřiště v době otevírání ROP severozápad a sportovci budete stále bez potřebného sportoviště.
    Pomůže vám jen dobrý právník.

  • Pavel napsal/a:

    KC Svoboda stálo 200 mil.
    sportovní hala by se dala zaplatit z ROPU.
    Proti KC Svoboda by byla využita tisícinásobně, sportovci sportují každý den.
    O tom nemají radní města ani potuchy. Kdo z nich sportuje?

  • Bláha P. napsal/a:

    Jedinný sportovec je Linda , běh na náměstí a kolem hledat někoho s kamerou či fotoaparátem….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>