Patnáctý Becker cup: poprvé více než 10 závodů a i mimo Plzeňský kraj

Karolína Poláková. Foto: Becker Cup
Karolína Poláková. Foto: Becker Cup

Lednová valná hromada Plzeňské amatérské ligy MTB odhlasovala několik změn a novinek. Hlavní změnou je nová kategorie MINIDĚTI pro ještě menší bikery, kde pojedou hoši i dívky dohromady. Podmínkou účasti je start na šlapacím kole, odrážedla v této kategorii startovat nemohou. Loňskou soutěž Správná dvojka letos střídá Soutěž klubů, chceme podpořit a zviditelnit cyklistické kluby nejen z našeho kraje. A poslední zásadní novinkou jsou jednorázová čísla. Odpadne vybírání 50,-Kč zálohy a po závodě vám číslo zůstane na památku. Prezidentem P.A.L. byl zvolen Marcel Beran, sekretářem je Jarda Ryba a trojici doplňuje Renáta Foltýnová.

Foto: Becker Cup
Foto: Becker Cup

Začínáme časovkou jednotlivců v golfovém areálu Dýšina v sobotu 28. března. Trať povede nejen po klikatých asfaltových cestičkách, ale také do terénu v blízkosti Ejpovického jezera. Velká cena Města Touškova se pojede v neděli 5. dubna na stejné technicky náročné trati jako vloni. V Chrástu se tradiční lokalita v Dolejšáku na břehu Klabavky změnila na výběh koní, a tak se po šestnácti letech stěhujeme do nové lokality vodáckého kempu na břehu Berounky. Velká cena Sport Beran zde odstartuje v neděli 26. dubna. Po měsíční pauze zavítá Becer cup do Domažlic. Lesoparkem Škarman se bikeři proženou v neděli 24. května. Trojice závodů je připravena na červen. Do týmu pořadatelů se vrací Milan Černý, který pořádal závody na plzeňské Homolce. Nově pro vás připravuje závod v lokalitě Belveder nad Železnou Rudou v sobotu 6. 6. Milovníci městského kriteria a přejezdů přes valníky si dají sraz v Přešticích v sobotu 20.června.

Foto: Becker Cup
Foto: Becker Cup

Hned o týden později (sobota 27. 6.) se sejdeme v Klatovech na Křesťanském vršku. Dva závody se pojedou o letních prázdninách. Nejprve si kategorie Junior Becker cupu prověří svoji formu v sobotu 25. července na Kozelkově memoriálu v Klabavě a 2. srpna se všichni sejdeme na open Mistrovství Plzeňského kraje ve Stupně. I letos tam převezmou vítězové jednotlivých kategorií mistrovské dresy. Vloni narychlo připravený závod na Březině se setkal s velmi kladným ohlasem a proto i letos zavítáme do zámeckého parku Kašpara Sternberga, konkrétně v neděli 6. září. První závod Becker cupu mimo Plzeňský kraj se pojede jako Junior Becker cup, Velká cena Rakovníka je připravena na sobotu 19. září. No a jdeme (jedeme) do finále. Všechny bikery starší 10 let čeká hromadný závod se startem v Peci a cílem pod Kurzovou věží na Čerchově. Pro všechny kategorie je trať stejná, má délku 10,7km a převýšení 541 metrů.

Vojta Marvan na 3. místě. Foto: Becker Cup
Vojta Marvan na 3. místě. Foto: Becker Cup

so 28.3. – Dýšina – golfový areál – časovka
ne 5.4. – Město Touškov – Velká cena Města Touškova
ne 26.4. – Chrást u Plzně – Velká cena Sport Beran
ne 24.5. – Domažlice – Velká cena Domažlic MTB
so 6.6. – Železná Ruda – Belveder
so 20.6. – Přeštice – Velká cena města Přeštice
so 27.6. – Klatovy – Velká cena GT
so 25.7. – Klabava u Rokycan – Kozelkův memoriál – JuniorBeckerCup*
ne 2.8. – Stupno – Horská kola Stupno – open Mistrovství Plzeňského kraje
so 6.9. – Březina – Velká cena Kašpara Sternberga
so 19.9. – Rakovník – LOKO MTB cup – JuniorBeckerCup*
ne 27.9. – Pec – Čerchov MTB – hromadný závod do vrchu **

* Závody Junior Becker cup jsou určeny pouze pro kategorie miniděti až kadeti/ženy.
** hromadný závod do vrchu Pec – Čerchov je určen pouze pro kategorie žáci/žákyně mladší až veteráni !
Ostatní závody Becker cupu jsou vypsány pro všechny kategorie.

I letos budeme rádi, když k přihlášení na závod využijete online systém, Hynek Musil jej vylepšil o několik příjemných drobností.

Věřím, že se vám bude letošní Becker cup líbit a za dva měsíce se sejdeme na prvním závodě „na golfu“.

Marcel Beran – prezident P.A.L.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>