Pestrý závodní víkend

Chodovský duatlon. Foto: M. Meruna

Rosničky slibovaly déšť, který však sobotní ani nedělní závodní tratě nepokropil. První víkendový den byl vyhrazen boji s časem, boji proti základnímu lidskému pudu „přežít“. Danova čankovská časovka byla vyvrcholením čtyřdílného seriálu XC Bahno. Trať má klasický „bahnovský“ charakter: technicky i fyzicky náročná, kde slovo „technická“ podtrhuji (viz úsek Arschloch). Ale ani o tempové či kopcovité úseky není nouze, o tom žádná (co třeba úsek Noční můra 2). Co se nejrychlejších jezdců týče, tak svou jarní fazónu potvrdil Vojta Marvan (Hnízdil Team), jakkoliv jeho dvouválec údajně příliš netáhl. Výsledky a fotky hledejte na webu závodu.

Vyhlášení celkového pořadí Bahna se uskutečnilo na zahradě u hospody v Čankově. Prohlédněte si fotodokumentaci od Františka Klingory.

V neděli uspořádal DDM Bludiště, ŠAK Chodov a TJ Plamen Chodov Chodovský duatlon. Ačkoliv počasí se tvářilo všelijak a v Chebu dokonce sprchlo, tak v Chodově se na závod celkem oteplilo. A závoďáci, jako kdyby to věděli, přijeli v hojném počtu. Na startovní čáře u depa po rozpravě nedočkavě poskakovalo několik desítek běžců, cyklistů a triatletů, popřípadě hobbíků. Favoritem nad favority byl terénní triatlet Jan Kubíček (Česká Spořitelna-Specialized). Ano, vyhrál :-) se solidním náskokem. Za ním přiběhli Radovan Fišer (Team Bike Březová) a Jan Děbnár (Witte Bike Team). Během závodu diváci mohli v depu obdivovat Honzovo kolo – Specialized Epic S-Works 2012, na kterém o pár set kilometrů dál na západ dnes závodil Jarda Kulhavý. Na duatlonu si své z řad hobbíků vytrpěl asi každý: někdo více běhá, někdo spíše jezdí na kole, ale obé kombinuje málokdo. Výsledky + povedené fotky z cyklistické části od M. Meruny (+ komplet ke stažení z Úschovny).

V den konání Ašského bláteníka 28. 4. se v Merklíně uskuteční Krušnohorský duatlon.

A v Rotterdamu v neděli sokolovská atletka Ivana Sekyrová splnila limit pro účast na olympijských hrách v Londýně. Maraton totiž zaběhla za 2:34:21 hod. Více informací na stránkách AK Sokolov.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>