Petr Fiala na GP Général Patton 24.

Petr Fiala (MČR 2013). Foto: Jan Brychta
Petr Fiala (MČR 2013). Foto: Jan Brychta

Uplynulý víkend se reprezentační výběr ČR účastnil Grand Prix Général Patton, dalšího ze závodu seriálu Nations Cup. Reprezentační trenér Svatopluk Henke do Velkovévodství Lucemburského přivezl sestavu ve složení Petr Fiala, Pavel Camrda, Adam Sekanina, Václav Vomáčko, Martin Kubík a Šimon Adámek. Závod se sestával ze dvou etap.

Do cíle první etapy, o délce přes sto kilometrů, dorazili Camrda, Fiala, Sekanina a Vomáčko ve druhé skupině, všichni se ztrátou 23 sekund na vítěze etapy, kterým byl Jonas Bokeloh z Německa. Kubík nabral ztrátu 11:42, Adámek etapu nedokončil. Druhá etapa byla koncipována na okruhu o délce dvacet kilometrů, který závodníci museli zdolat celkem pětkrát. Nejlépe si z českého výběru počínal Petr Fiala z SKC TUFO Prostějov. Byl aktivní a v předposledním kole byl ve čtyřčlenné skupince, která se pokusila o únik. Na přibližně osmi kilometrech se jim podařilo vytvořit půl minutový náskok na hlavní pole. Pokus byl však neúspěšný a po dojetí hlavním polem následoval další nástup, tentokrát však bez účasti prostějovského reprezentanta. Fiala se nakonec v etapě umístil na 23. místě se ztrátou 2:38 na vítěze, kterým tentokrát byl Christoffer Lisson z Dánska. Celkově se Fiala, jako nejlepší z českých reprezentantů, umístil na solidním 24. místě. Z celkového vítězství se radoval právě Christoffer Lisson, před druhým Mathieu Van de Poelem z Nizozemí a třetím Alexanderem Wachterem z Rakouska.

Celkové výsledky:
1. Christoffer Lisson, Dánsko, 5:12:53
2. Mathieu Van de Poel, Nizozemsko -05
3. Alexander Wachter, Rakousko -11
24. Petr Fiala, ČR -2:38
31. Pavel Camrda, ČR -2:47
43. Adam Sekanina, ČR -2:49
56. Václav Vomáčko, ČR -6:18
DNF Martin Kubík
DNF Šimon Adámek

zdroj: TZ – SKC Tufo Prostějov


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>