Poznámka: sleva 50% a stejně vyděláme

Ke konci cyklistické sezóny se množí výprodeje a velké slevy, a to nejen v internetových obchodech. Při procházení nabídky Bikestoru mě napadlo, jak je možné, že na nějaký produkt je sleva 47%. Je jasné, že i při takové ceně obchodník na zboží vydělá. Vyplývá z toho tedy, že obchody mají obrovské marže. Spojení „obrovské marže“ mi ostatně potvrdil jeden blízký kamarád insider z jedné prodejny sportovního vybavení.

Pokud patříte mez aktivní cyklisty, jistě máte svůj oblíbený nebo i neoblíbený, ale stále navštěvovaný bikeshop, kde vás dobře znají a ve kterém k příjemným zvykům patří fakt, že stálí zákazníci tam často dostávají nestandardní slevy. Obchodníkvás tím potěší a získá si vaši důvěru, a ještě na tom vydělá. Vy byste totiž lehce mohli přejít k ještě levnějšímu obchodníkovi nebo dokonce k nejlevnějšímu způsobu – internetovým, klidně zahraničním, obchodům. Lidé se známostmi pak mají přístup dokonce k velkoobchodním cenám a není pro ně problém sehnat kolo za 100 000 Kč z katalogu za 60 000 Kč pro ně samotné.

To, že navštěvujete stále jeden bikeshop, má však jedinečné výhody. Můžete získat přednostní, rychlejší nebo levnější servis. Nebo je tu varianta, že budete jezdit za závodní tým založený při onom bikeshopu.

Jaké jsou levné e-shopy? V Německu například CicliB a Zweirad-Stadler a Čechách skoro všechny. Zajímavé jsou v nich akční nabídky, a právě ty na Bikestore.cz mě zaujaly: sleva na XTR kliky 47%, 58% na Deore kliky, 41% na kliky Truvativ Stylo Team Carbon.

P. s.: Stejně to funguej u všeho sportovního vybavení. Stačí si všimnout podzimních slev na běžecké boty např. New Balance nebo Mizuno. Ze čtyř tisíc na dva a půl není problém…


5 thoughts on “Poznámka: sleva 50% a stejně vyděláme”

  • sonyx napsal/a:

    Tyhle kecy v naši branži mam nejradeji!Zapominate ,že pani kteři si hraji na podnikatele na internetu neplati řadně daně a okradaji stat potažmo nas všechny.Nejlepsi je si tam koupit vidlici aspon za 10tis a pak jit somrovat do kramu jak si ji mam seridit a nejlepe ukazat servis (protože jsem nedostal navod v češtině ,ona ta vidlice je totiž určena k vyrobě a né k přimemu prodeji)!!!!Takove kopu do zadku at táhnou na internet!!!!

  • sonyx napsal/a:

    Vysvětlim postup intr. prodeje.Mate cca 10tis eur a pojedete do Holandska nebo Italie nakoupite dily v tovarně ve které se montují kola doložíte kusem papíru ,že díly máte také na montáž .Dovezete k nám ,ale jaksi už zapomenete zaplatit dph clo a jiné daně.Přihodíte si cca 5-10% poinformujete na internetu a mate vyděláno!!!!!

  • sonyx napsal/a:

    Pokud vim slušný člověk chodi do práce a dostavá za ni mzdu.Pro obchodnika je mzda pravě ta marže.V ní je započitano:Nájem,elektřina,daně,mzdy zaměstnancu a jiné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>