Pozvánka na Podzimní Bahno 2015

Vážení přátelé cyklistiky a běhu, karlovarský spolek A.M.bike pro vás v letošním roce již počtrnácté připravil tradiční XC akci na závěr sezóny – Podzimní Bahno.

Narozdíl od jarního čtyřdílného seriálu se jedná o jeden závod – cross-country časovku na cca 7 km dlouhém okruhu dne 14. 11. 2015. Závod koncipujeme jako rozloučení se sezónou nejen pro bikery a běžce z karlovarského regionu.

2015_podzim_hlavicka_web

Celá trasa Časovky je situována do bezprostředního okolí Karlových Varů a je poznamenána především členitým terénem v kopci nad Bílou skálou v lokalitě mezi obcemi Čankov a Mezirolí.

Podzimní Bahno je tradiční, dnes již kultovní „zavírák“ bikerské sezóny. (Od jara roku 2015 skýtá možnost zápolení i pro běžce, kterým sezóna pravděpodobně ještě nekončí.) Koná se každoročně od roku 2002 a jeho organizátoři, kteří jsou sami náruživými vyznavači horských kol, jsou od roku 2000 zároveň pořadateli srpnového Karlovarského AM bikemaratonu, nejmasovější cyklistické události regionu.

DSC_0029

MTB časovka s individuálním startem je vhodná pro cyklisty každého věku – vypsáno je 16 kategorií! Poměr délky, převýšení a technické náročnosti trasy je volen tak, aby většina kategorií strávila v sedle cca 3/4 hodiny. V případě nejmenších dětí jde především o to, aby vstřebaly atmosféru kolem závodu, v pohodě si zasoutěžily bez stresujícího vlivu přemrštěných ambicí rodičů a zvykaly si na způsob organizace a průběhu podobných podniků, aby pak v pozdějším věku tyto zkušenosti zúročily. Naopak žákovské a juniorské kategorie nijak nešetříme. Závodí na stejném okruhu jako kategorie dospělých, což tuto akci odlišuje i od tak prestižních podniků, jako je Český pohár. Máme za to, že tento náš postoj je pro cyklistický dorost přínosem, což nám mladé naděje svými výkony potvrzují.

DSC_0012 (1)

Účast běžců na cyklistické části není povinná, stejně jako je dobrovolná účast bikerů na části běžecké. Pořadatelé otevřeli běžeckou část ve snaze přiblížit trať dalšímu sportovnímu odvětví, a vycházejí tím také vstříc vyznavačům obou disciplín, kteří byli v minulosti postaveni před těžkou volbu mezi dvěma termínově kolidujícími závody. Věříme, že vyznavači dobrého běhu naše úsilí ocení smysluplnou účastí, která pro nás bude signálem pro organizaci Bahna v tomto rozšířeném formátu i v následujících letech. Společnými prvky běžecké a cyklistické části Podzimního Bahna jsou termín konání, pořadatelský servis, ale především identická lokalita a trať závodu.

Podrobné informace o závoděbahno.ambike.com.

Tým pořadatelů se těší na setkání s vámi všemi po nabitém roce. Věříme, že podzimní Bahno bude pro jednotlivce i celé rodiny tím pravým místem pro důstojné rozloučení s končící sezónou a především vhodnou příležitostí pro setkání přátel, které k sobě pojí společná záliba v jízdě nebo běhu.

Mgr. Radek Novák – ředitel závodu
Daniel Danielčák – Chorý mozek, pachatel tratí


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>