Silnice na nejvyšší úrovni u nás zahájila sezónu 2015

Petr Fiala
Petr Fiala

První závod v ČR na silnici s vynikající mezinárodní účastí, ale také s účastí člena PROFI SPORTU Cheb závodícího za kontinentální tým AC SPARTA PRAHA Cycling se konal tuto sobotu v Hlohovci u Brna.

Petr Fiala (19 let – ISŠ Cheb), reprezentant ČR v kategorii do 23 let, se na prvním silničním závodě opět prosadil mezi elitou, celkově 6. místo, třetí Čech v celkovém pořadí, třetí v kategorii U23 let celkově, první Čech v kategorii.

Petr trénuje v Chebu, dále absolvoval několik soustředění s týmem SPARTY. Minulý týden se zúčastnil prvního přípravného závodu rakouského poháru. Proto byl tento teprve druhý závod důležitým porovnáním se závodníky, kteří mají za sebou již měsíc závodů a a někteří více než jeden tisíc závodních kilometrů. Petr se držel výborně pozičně vepředu a dokázal být v jedenáctičlenné skupině, která dojela na 104 km dlouhé trati před hlavní skupinou o 1,5 minuty.

Trofeo CINELLI – VC Hlohovce
1. MALOVEC Luboš Cycling Academy SVK 2:21:08.9
2. ČANECKÝ Marek Team Amplatz-BMC SVK 0:00:01.1
3. KAŇKOVSKÝ Alois Whirlpool – Author CZE 0:00:02.2
4. BUCHÁČEK Tomáš Whirlpool – Author CZE 0:00:02.4
5. PAWLAK Tobiasz DOMIN SPORT POL 0:00:02.6
6. FIALA Petr AC SPARTA PRAHA CZE 0:00:02.8
7. DOLEŽEL Radovan SKC Prostějov CZE 0:00:03.5
8. KUSZTOR Péter Team Amplatz-BMC HUN 0:00:13.2
9. KOUDELA Tomáš SKC Prostějov CZE 0:00:14.5

Petr si tak řekl o nominaci na první reprezentační závod své kategorie, kdy se česká reprezentace zúčastní nejvyšší soutěže takzvané Ncup 2015 – 17. – 18. 4. ZLM Roompot Tour – poprvé vícedenní závod (3 etapy), větrný závod v Holandsku se letos poprvé jede jako etapový, bude mít tři etapy ve dvou dnech.

Další český reprezentant v našem týmu Miroslav Svatek (18 let, Gymnázium Cheb) se zúčastní prvního juniorského výjezdu druhý víkend v dubnu, také tříetapový závod. Míra po zdravotních problémech s kolenem zatím ještě nezávodí.

Pěkný výsledek zajel také Václav Viktorin, 25. místo U23, po loňském tréninkovém výpadku, zlomené klíční kosti, věříme, že se Vašek bude zase prosazovat na vyšších příčkách.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>