Skvělé počasí doprovázelo Krásenský triatlon 2018

V sobotu 21. července 2018 se konal v Krásně závod v triatlonu zařazený do Poháru KV kraje v triatlonu. Délka tratí byla 500 m plavání, 28 km horské kolo a 5 km běh pro dospělé. Odpoledne se pokračovalo jednotlivými distancemi pro dorost a žactvo včetně těch nejmenších.

Plavaly se dva okruhy délky 250 m v nedalekém koupališti a protože teplota vody byla kolem 17 st. C, mohli závodníci použít neopren. Trasa horských kol vedla kolem Komářích rybníků pod Krudumem a kolem Krásenského rašeliniště ve dvou okruzích s velmi náročným stoupáním i sjezdem, kde se bohužel událo několik zranění včetně jednoho vážného. Tímto chci strašně moc poděkovat dvěma závodníkům: Renatě Zatloukalové a Jakubu Čadkovi, kteří neváhali v soutěžním zápolení poskytnout první pomoc zraněnému, než dojela záchranka. Následný běh byl veden po panelové a částečně pískové cestě s mírným stoupáním.

Chtěl bych se omluvit za některé technické zádrhele na trati, kterým se pokusím v příštím roce zabránit, ale bohužel nemůžeme za některé lidi v našem městě, kteří jsou nepřející jakémkoliv sportu v jejich blízkém okolí. A to znají jistě i jiní pořadatelé terénních závodů.

Nejlépe se dařilo Jakubovi Merlemu, který závod dokončil celkovém čase 1:03:57. Další vítězství jsou už ve výsledcích podle kategorií. Pokud tam najdete nějaké nedostatky, prosím kontaktujte nás na e-mailu t.masopust@email.cz a my se hned pokusíme chyby opravit.

Děkuji všem za účast a těším se na hojnou účast při dalším závodě v Krásně.

Výsledky (PDF)
Fotografie


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>