Soustředění běžkařského a sjezdového lyžování v Rakousku

Ve dnech 28. 11. – 1.12. 2013 se konal sraz příznivců lyžování a členů občanského sdružení Ski Nordic Mariánské Lázně. Ubytování bylo zajištěno v městečku Arzl, údolí Pitztal v rakouských Alpách. Jednalo se chatu Alpeverein Selb. V oblasti v těchto dnech ležel sněhový pokryv již dostatečný pro provozování zimních sportů.

IMG_2015

IMG_2018

Během tří dnů bylo na programu běžecké a sjezdové lyžování v údolí Pitztal. Trasa pro běžky byla rolbou upravena – jednalo se o stopu pro klasiku i skate, podél hlavní silnice a potoka, vedoucích údolím. Stopa začínala ve vesnici Wiesle, a pokračovala cca 20 km směrem ke konci údolí (zakončení mohutným vrcholem Pitztaler Gletscher (3 440 m.n.m), střediskem sjezdařů. Stopa končí u úpatí zmiňovaného vrcholu. Profil tratě směrem ke Gletscheru je mírně stoupavý (cca od 1 400 do 1750 m.n.m), což zejména ke konci tratě působilo blahodárně na zvýšení připravenosti sportovců pro nadcházející sezonu. Mnozí účastníci si běžkařský trénink rozložili na dopolední a odpolední část.

IMG_2027

Sjezdařské vyžití zajišťovalo výše zmiňované lyžařské středisko Piztaler Gletscher. (Celodenní skipas: 43 E). Díky ledovcovému podkladu se zde nacházely optimální sněhové podmínky i počátkem zimní sezony. Po jízdě „vláčkem Pitzexpress“ z dolní stanice jsme se dostali do sjezdařského areálu Gletscheru (2 750 – 3 440 m.n.m) s moderními vleky, kvalitní úpravou sjezdovek i místy pro odpočinek a občerstvení. Upraven byli několikakilometrový úsek pro trénink běžkařů ve svahu, cca 2800 m.n.m.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>