Sprint na Špitálském vrchu přivezl do cíle Chebský pohár 2016

Po cestě závodníci mohli sledovat hezkou přírodu i architekturu. Foto: Karel Rous
Po cestě závodníci mohli sledovat hezkou přírodu i architekturu. Foto: Karel Rous

V krásném prostředí zrekultivovaného levého břehu Ohře pod přehradou Skalka se v Chebu uskutečnil poslední letošní cyklistický závod v Karlovarském kraji. Závodníci se před startem rozjížděli nabaleni jako sněhuláci, neboť teplo už zkrátka nebylo. V samotném závodě někteří volili dokonce i letní sestavu svršků, většina podzimní, výjimky pak i zimní. Trasa závodu vedla na krátkém okruhu, který se jel pětkrát. Ve výsledku se jelo méně něž hodinu, takže šlo o opravdový sprint. Po startu čekal na závodníky na zahřátí pořádný krpál po louce na Špitálský vrch, poté zatáčkovitý sjezd po okraji louky a lesíkem zakončený pěkným hopem, následoval výjezd lesem ztížený vystouplými kořeny, pak se sjelo ke Skalce, kde byla technická část a pak následoval tempový úsek až do cíle.

Připravit ke startu... Foto: J. Mühlberger
Připravit ke startu… Foto: J. Mühlberger

Závod vyhrál junior Karel Tyrpekl (PROFI SPORT Cheb) o délku jednoho 29“ kola před Lubošem Ouobrechtem (Bishop Cheb; Masters II), který tak připomněl své opravdu nestárnoucí kvality. Tito dva závodníci se drželi většinu závodu pospolu a na dlouhé cílové louce byla pěšinka vyježděná jen na šířku jednoho kola. Třetí míst obsadil s minutovým odstupem Jiří Podhajský (Ašští bajkeři). V ženách zvítězila Dana Kopecká (Team Bike Březová) před Radkou Slaninovou.

Karel Tyrpekl. Foto: Karel Rous
Karel Tyrpekl. Foto: Karel Rous

Roman Gogor se Standou Cabalem vylosovali závod, jehož účastníci obdrží do celkového bodování Chebského poháru 10 bodů navíc. Zde je video, aby bylo bylo možno prokázat případnou „chebskou losovačku“:

Rovněž připomínám pravidlo, že „Závodníkovi, který dokončí všech 10 závodů v poháru, bude v závěrečném hodnocení připsána bonifikace 10 bodů za snahu.

Cesta na Špitálský vrch. Foto: Petra Oubrechtová
Cesta na Špitálský vrch. Foto: Petra Oubrechtová

Moc děkujeme fotografům za krásné fotografie.

Děkujeme pořadatelům za hezký zážitek, který udělal zřejmě tečku za letošním zázvoděním.

Výsledky (PDF; Excel zde)

Fotografie: Karel a Iva Rousovi, Jaroslav Mühlberger, Petra Oubrechtová


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete použít tyto HTML značky:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>